8

Mandagsmave

Morgenen byder på stilhed efter regn. Der snakkes om byger og sol i evig skiften og det er i orden med mig. Jeg har en af de dage, som er til at overkomme. Det er bare at tage hul, så det vil jeg gøre om lidt, men inden vil jeg huske at fortælle, at jeg har roser i haven. En fejl er det ganske vist, men de er der.

Jeg passer dem ikke. De står bare, hvor de er landet. Alligevel belønnes jeg med duftende blomsterhoveder hver sommer. Den slags handler kan jeg lide. Der er andre, som jeg slet ikke bryder mig om.

Maven har været fyldt med gårsdagens historie om en familie, som presses næsten ud over kanten. De skal fungere under så urimelige forhold, at det er svært at blive ved med at finde kræfterne. De lever ikke. De overlever. Jeg husker alt for godt følelsen og måske er det grunden til, at jeg ikke kan slippe deres historie.

Jeg ved ikke, hvad jeg kan gøre for at hjælpe, men jeg er gået i tænkeboks. Det er jeg nødt til, kan jeg mærke, men jeg prøver også at huske, at jeg ikke behøver mere ondt i maven. Gid man selv bestemte, hvornår, men dagen er ny og om lidt vil jeg drage ud i den og efterlade tankerne herhjemme. De kan genoptages, hvis jeg finder kræfterne.

Du vil sikkert også kunne lide