40

Murstenen

En ordentlig morfar til mig, kun afbrudt af regnskyl, som larmede så meget, at de vækkede mig, gav nogle timer til tørklædet, så det kunne tørre og ikke nok med at det kunne tørre, der var blevet tørvejr og farverne kommer bedre til deres ret udenfor, så her kommer en stak billeder…

Udelivet klædte tørklædet, men hold op, hvor jeg også syntes det var rart at trække luft. Jeg turde godt. Der er tre tigerspring indenfor, så der var på intet tidspunkt fare på færde.

Jeg synes rigtigt godt om mønstret, som er utrolig velegnet til garnets lange, glidende farveskift.

Nå ja, jeg synes vist egentlig, at det er rigtigt smukt, når det sådan kommer ud i dagslys. Måske jeg alligevel tager det på… engang ;-)

-og så lige en gentagelse til de, som først måtte ankomme i dette indlæg:

Der er brugt to nøgler Noro Kureyon Sock Yarn (farve S95 og S185) og et mønster, jeg fandt ovre ved Nurhanne. Jeg endte med at anvende 132 gram garn ialt. Dejligt, dejligt :-)

Update – linket virker ikke længere, så  her kommer min version af mønstret:

Murstenstørklæde
Opslag deleligt med 10 m.

Grundrk: (Farve A) 1 fm i 2. m fra nålen, og i hver flg m. Vend med 1 lm.

1. rk: (Farve B)* 1 mønstergruppe (mgrp) ( = over 9 m hækles: 1 fm, 1 hstm, 5 stm, 1 hstm, 1 fm), 1 lm, spring 1 m over. Gentag fra * rk ud og slut med 1 mgrp. Vend med 1 lm.
2. rk: (Farve B) Som 1. rk. Skift til Farve A før der vendes.
3. rk: (Farve A) * 1 fm i hver m i mgrp, 1 stm med nedtag i fm under lm på de 2 foregående rk. Gentag fra * rk ud. Vend med 1 lm.
4. rk: (Farve A) 1 fm i hver m rk ud. Skift til Farve B før der vendes med 2 lm.
5. rk: (Farve B) Spring 1. m over, 1 stm i 2. m, 1 hstm i 3. m, 1 fm i 4. m, * 1 lm, spring 1 m over, 1 mgrp. Gentag fra * rk ud, idet der sluttes med de 2 første m i mgrp. Vend med 2 lm.
6. rk: (Farve B) Som 5. rk, idet den sidste m hækles i øverste kant lm. Skift til Farve A før der vendes med 1 lm.
7. rk: (Farve A) Som 3. rk, men begynd og afslut med 4 fm.
8. rk: (Farve A) Som 4. rk, men vend med 1 lm.
1. – 8. rk gentages.

Rigtig god fornøjelse :-)

Du vil sikkert også kunne lide