4

Ingen generende varme

Man skal benytte sig af det. Vejret altså. Jeg trak hurtigt udenfor, da jeg opdagede, at solen skinnede. Hækletøjet kom med, for tiden skal gå med noget, når man bare har tænkt sig at suge sol og varme.

Samlesæt

Så placerede jeg mig på bænken, lige der i solen og fandt hæklenålen frem. Det gik i 5 minutter, for så forsvandt solen og uden den, er der ingen generende varme derude. Dejligt er der, men ikke varmt, så man kan sidde stille. Heller ikke udstyret med en kop dampende varm kaffe.

I stedet tog jeg en haverunde. Ikke at der er sket noget siden i går, men der er altid lidt nyt at opdage og krydderurterne er i fuld gang med at vokse allerede.

Timian

Timian er ikke sådan at slå ud, så den giver også udbytte vinteren igennem. Den er ingen overraskelse, men en dejlig urt at have derude. Til gengæld kommer nu Løvstikke, Salvie og Sennepssalat af jorden og det passer mig svært godt, for de har været savnet.

Løgene stikker hovedet oven af jorden nede i bedet. Allium i varierende størrelse er på vej op og enkelte af løgene ligner noget, som springer ud i løbet af kort tid. Lupinerne er i fuld vækst og høstanemonerne er på vej op af jorden. Katosten er også på spring og grønnes og breder sig dag for dag. Lige om lidt er der masser at kigge på derude, hvor også æble- og kvædetræerne står med knopper.

Jeg opgav at hækle mere udendørs og tog i stedet en havevandring, men jeg nåede altså endnu et par lapper og det bliver ikke grimt…

Lidt lapper...

Nu vil jeg pakke hækletøjet sammen, for eftermiddagen skal bruges i godt selskab. Jeg er inviteret på kusinekaffe og jeg glæder mig.

Der er plads til håndens arbejde sådan en eftermiddag, så jeg tager projektet med. Om der bliver produceret yderligere ved jeg ikke, men nu er muligheden der og skulle det ske, at jeg snakker så meget, at der ikke kommer én eneste ny lap med hjem, vil det være i orden med mig. Det betyder nemlig, at jeg har hygget mig og det er præcis, hvad jeg har tænkt mig at gøre.

Du vil sikkert også kunne lide