6

På opdagelse

I denne uge ligger alle mine opgaver indenfor bygrænsen. Det er både godt og skidt.

Jeg elsker at komme ud i landskaberne. Jeg elsker at køre de lange ture. Ud ad landevejen, musik i ørerne og tid til tanker i ensom majestæt, men det betyder også, at mine dage bliver lange. At jeg slutter arbejdsdagen sent på eftermiddagen og er træt, når jeg når hjem.

De uger, hvor det hele ligger indenfor relativ kort afstand, bliver arbejdsdagene ofte kortere, ugen lidt smidigere og der er ting, jeg kan nå mellem opgaverne, som jeg ellers har svært ved at nå. I denne uge har jeg muligheden for at trække små gåture ud af pauserne mellem opgaverne.

I dag tog jeg turen ned gennem Priorgade for første gang i mit liv. Jo, den er god nok. Det var første gang. Jeg har aldrig haft ærinde nede ad den gade.

Gaden er jo smuk. Side om side ligger små huse, som næsten allesammen er utroligt velholdte og når man er kommet ganske få meter ned ad den, bliver byen stille. Helt stille.

Husene er malet i smukke farver og man kan se, at de bliver vedligeholdt. I hvert fald de fleste af dem, for selvfølgelig var der smuttere, som så til gengæld bød på smukke stokroser…

Man kan vel ikke få det hele, tænkte jeg, da jeg så de forsømte vinduer, men stokroserne, som voksede på ingen plads og i trods, gjorde huset utroligt charmerende alligevel.

Priorgade er anlagt i udkanten af byen og det er sjovt at tænke på. Nu kan det næsten ikke blive mere “centrum”, mens det dengang har været helt udenfor alting. Aalborg har været lille engang. Meget lille.

Jeg tænker på bogen, jeg læste for nylig, Originalernes By af Gorm Henrik Rasmussen, hvor der er en beskrivelse af Jennerjahn, som måtte gå fra byens udkant, langs landevejen ind til byen. Han boede altså ikke engang så langt ude i Gug, som jeg gør. Jeg synes, at jeg omtrent bor i centrum. I hvert fald ikke langt udenfor, men engang var det vel langt udenfor lands lov og ret og vi er altså kun tilbage i fyrrerne.

Pynteligt er der i hvert fald i Priorgade og huspriserne tør jeg slet ikke gætte på, men de er helt sikkert nogle andre, end de var for hundrede år siden, da Priorgade lå i udkanten af byen.

Du vil sikkert også kunne lide