15

Jeg er helt klar!

Jeg skal på arbejde om et øjeblik. Sjovt som nogen opgaver kan føles, som at komme hjem. Det sker, når vi kommer på arbejdspladser, hvor medarbejderne formår at få tolkene til at føle sig “som en del af holdet” og dem har vi heldigvis nogle stykker af. I dag skal jeg være på en af dem. Det er næsten ligesom at komme hjem. At træde ind af døren og blive modtaget med glæde, det gør en fredag ekstra god.

Som tolk har man ingen fast arbejdsplads. Den skifter og ofte flere gange om dagen. Man er på gæstevisit langt de fleste steder og bliver derfor modtaget som gæst. Man er inde et øjeblik og derefter ude af sind igen. Sådan skal det være og mit job er klaret på fineste vis, hvis jeg er glemt, så snart jeg træder ud af døren. Derfor er det dejligt at have faste opgaver, hvor man kommer jævnligt og derfor får følelsen af at høre til.

Jeg glæder mig altid til disse fredage. Opgaven i sig selv kan være belastende, men det opvejes altid af den stemning, som hersker på arbejdspladsen. Jeg er helt klar!

Efter arbejde er det hurtigt hjem og pakke. Vi sætter kursen mod København. Oline bliver hjemme hos mormor og Oskar. Vi er alene. Jeg har aftaler, jeg glæder mig til. Jeg skal på strøgtur. Jeg skal se Søster Lystig og Heidi. Kenneth skal arbejde. Jeg skal bare hygge mig. Det er helt i orden, synes jeg. Den fordeling er absolut ikke noget, jeg vil klage over. Jeg er helt klar!

Weekend kom an og en god én til jer derude :-)

Du vil sikkert også kunne lide