22

Otto Vaupells næse

Foran Koldinghus står en mindesten for Otto Vaupell. Det er sikkert velfortjent, for den kække officer deltog i kampene den 23. april 1849 som adjudant hos general Bülow og var – naturligvis – født i Kolding.

Det er skam en nydelig sten med et nydeligt portræt af en nydelig mand. Der er intet at udsætte på den. Intet! Der er til gengæld en finurlig detalje, som fanger øjne, som ser. Det gjorde vi, for hvad er der med den næse?

Mandens prægtigste eje har formentlig været de fine og håndgribelige beviser på deltagelse i diverse slag, men det er ikke dem, der falder i øjnene. Det er næsen!

Hvorfor er den næse slidt helt blank? Bringer den helbredelse ved håndspålæggelse? Er det forbundet med ufatteligt held, at gnide mandens snudeskaft så grundigt, at det efterhånden er helt blankslidt? Får man tvillinger, hvis man tager livtag med hans bliktud eller?

Nå ja, vi havde spillet Lotto, så vi gnubbede med henført iver, for hvem trænger ikke til en lun million efter et besøg på BC’s garnudsalg, men jeg er nødt til at sige, at det havde alt for lidt effekt.

Nu går jeg og er bange for udsigten til tvillinger…

Du vil sikkert også kunne lide