11

Juleferie med sne

Natten har efterladt et tyndt lag sne på min verden. Ikke noget imponerende syn, medmindre man tager i betragtning, at det ligner kunstsne mere end det ligner den ægte vare. Et drys fra en pose. Spredt med mild hånd over træer, buske og andre ledige flader. Om lidt er det formentlig væk igen, for der er ingen prognoser for vinterhvide landskaber for øjeblikket. Det må vente.

Jeg må også vente. Vente på at resten af huset vågner, for de sover endnu. De holder stadig juleferie og jeg lader dem. De griner og hygger, spiller og pjatter til langt ud på natten, så det er klart, at der er søvn, som skal indhentes i de tidlige dagtimer.

Imens jeg venter, snurrer vaskemaskinen med de sidste dages tekstiler. Jeg sidder med varm kaffe og tænker, at det ville gøre godt med noget hjemmebagt brød. Mon ikke det kunne blive i dag? Jeg tror det. Hvis jeg kan tage mig sammen, for jeg holder jo også juleferie lidt endnu. Ah…

Du vil sikkert også kunne lide