37

Jeg var med i Fyrtøjet

Jeg er bange for hunde. Ikke sådan at forstå, at jeg er fuldstændig angst for dem, men jeg skal have tid, inden jeg føler mig tryg, så i går var en udfordring, for jeg blev mødt af over 100 kilo rå, uforfalsket muskelkraft, da jeg trådte ind af døren hos Homer og Chili.

To kæmpestore, robuste, sjove og nysgerrige amerikanske Bulldogs, som gerne ville hilse på gæster. Der var fuld fart på dem. Fuld fart. Tøhø, hvor det blev sjovt og jeg blev usikker og Liselotte, 8 år. “Nej, I må ikke gå! Jeg vil ikke være alene med dem!”, kunne høres konstant, i de første timer i deres selskab.

Siden faldt hundene til ro og så gjorde jeg også, men hold da op, sikke hunde…

Homer er døv og har en helt igennem morsom adfærd, som formentlig kan henføres til hans døvhed. Han er kæmpestor, massiv muskel og langtfra så adræt, som man kunne forvente af en hund som ham, men jeg tror det skyldes, at han er døv. Han er i hvert fald både sjov og kluntet. Og lækkersulten. Og ikke sådan at flytte, når han først har taget en beslutning.

Jeg var jo ikke helt vildt tryg ved hundene, så da han besluttede sig for, at min æblekage var den bedste og derfor kravlede op på skamlen, som stod ved siden af bordet, kun for at nidstirre mig og min kage, skal jeg gerne indrømme, at jeg blev lidt af en tøsedreng. “Homer, du skal gå ned” hjælper absolut ingenting og I ser ikke mig prøve at flytte ham. Det er helt sikkert!

Det var lidt ligesom at være hovedpersonen i Fyrtøjet…

Flyt dig nu, for jeg skal ned at hente Fyrtøjet, inden heksen kommer… og det hjalp absolut ingenting. Til sidst var der ikke andet at gøre, end at ignorere ham, så det gjorde jeg, selvom det var svært. Hold da fast for en fætter, som udmærket godt vidste, at det handlede om at lade som om man slet ikke var der og kombineret med, at han selv tror, at han er en lille skødehund, mente han sagtens, at vi kunne overse ham. Som om…

Han søster, Chili, foretrak pladsen under bordet, men Homer skulle absolut sidde med. Jeg tror faktisk, at det handler om hans manglende hørelse. Han har brug for overblik og det skal jeg love for, at han var god til at skaffe sig. Var der en ledig stol ved bordet, kunne vi være helt sikre på, at han sad der med det samme.

Jeg tror næsten, at han nåede at prøve dem alle. Han var forrygende morsom. Så sad han og nidstirrede os på skift, mens han skabte overblik.

Han var altså ikke sådan at flytte ned fra stolene. Jeg siger det bare, men hold op, hvor jeg morede mig over ham. Han var helt fantastisk og en utrolig smuk hund. Imponerende på alle måder. Til sidst kunne jeg næsten slappe af i selskab med de to kraftkarle. Næsten…

Selskabet var rigtigt godt. Hundenes mennesker var jo dem, vi var kommet for at besøge og det var bare en rigtig dejlig dag. Masser af snak, grin og alvor og ind imellem blev der tegnet robotter og prinsesser, fortalt løgnehistorier, set Lego og snakket blod, død og ødelæggelse, for når man er syv, er det interessant.

Størstedelen af dagens billeder er taget af Isabel. Ni år er hun og helt forelsket i mit kamera. Hun er dygtig, synes jeg.

Det blev sent. Jeg er stået tidligt op, men det skulle jeg måske ikke have gjort.

Du vil sikkert også kunne lide