31

Hexagonfeber

Oline og jeg er blevet forvist fra stuen. Der er “kunder” i butikken, så der lyttes musik deroppe. Det er helt i orden med os, for vi har et hyggeligt skjul hernede hos mig. Lidt tv, en smule computer og så troede jeg lige, at jeg skulle sidde i sofahjørnet og strikke, men sådan gik det ikke.

Jeg havde glemt strikketøjet oppe i stuen og gad ikke forstyrre deroppe, så i stedet greb jeg stakken af bomuldsgarn og startede fra en ende med et af de projekter, jeg længe har villet lave, men endnu ikke er kommet i gang med…

Hexagoner. Lapper i massevis og så snedigt, at jeg hækler dem sammen, efterhånden som jeg når frem. Ingen tråde at hæfte. Det passer en doven skrædder som mig.

Starten er kun lige gået, så det er ikke fordi jeg har noget imponerende at fremvise, men jeg synes det er en sjov måde at få brugt lidt af resterne på og så jeg hygger mig vældigt med at hækle lidt igen. Lapperne tager ingen tid at lave og man kan tilpasse farverne, som man når frem i tæppet.

Jeg har et par store kurve fyldt med bomuldsrester, så der skulle være farveterapi til et stykke tid. Blandede, umage farver, som alligevel kan kombineres, så de ender, som et smukt farverigt slumretæpper, der snildt kan få plads i sofahjørnet. Håber jeg…

Jeg har endelig knækket koden til diagramhækling, så nu foretrækker jeg faktisk at læse en hækleopskrift på en måde, men inden jeg nåede så langt, havde jeg allerede været i gang med at skrive en opskrift på sekskanterne, så skulle du have lyst til at prøve selv, kommer her en forklaring i ord:

  1. 6 lm samles til en ring
  2. 3 lm, *1 stm, 1lm*, 11 gange
  3. 2lm, 1stm *2lm, 2stm* 2lm, 11 gange (i lm bue fra runde 1)
  4. 2lm, 2stm *2lm, 3stm* 2lm, 11 gange (i lm bue fra runde 2)
  5. *1 fm, 4 lm* 12 gange (i lm bue fra runde 3)
  6. 2lm, 3 stm *1lm, 4stm, 3lm, 4stm, 1lm, 4stm* 6 gange (i lm buer fra runde 4)

Her er også en meget fin foto-instruktion, som er meget nem at forstå og følge.

OBS – nej, jeg kan ikke lære dig at hækle og nej, jeg har desværre heller ikke tid til at hjælpe dig med opskriften, men den er til fri afbenyttelse, hvis du kan afkode den ;-)

Jeg så tæppet første gang hos Moonstitches, som har lavet et meget smukt eksemplar til eftergørelse. Hun inspirerer mig ofte med sine meget smukke håndarbejder.

Du vil sikkert også kunne lide