6

Man bliver blind

Lys ind i gangen...

Jeg elsker de dage, hvor solen og lyset lader gangen stå med lys på. Det er skønt, at der er lysindfald ude fra døren.

Jeg drømmer nu alligevel om en udskiftning. Sådan en hvid, smuk hoveddør med vindueskig indenfor. Lys ind, som ikke først skal forcere en gul, gammel glasrude, som giver underligt, skummelt lys. Næ, sådan én med vinduesglas i, som slipper lyset uhindret indenfor. Sådan én, som ikke er utæt om vinteren og lader både mus og andet skravl kravle indenfor, når tiden for kulde indfinder sig. Sådan én, som er ny og tæt. Sprød og nymalet. Hvid og fin.

En dør, som ikke er lappet med en tilfældig plade for det, der engang var en rude ved jorden. Den rude, som Alexander smadrede med et brag, da han en dag kom hjem fra skole. Han kørte kørestolen lige ind i glasset, som splintredes i tusinde stykker og han skreg af grin. Han var en sjuft.

Jeg lever med mange sjove, underlige og halve løsninger. Jeg ser dem ikke længere.

Jeg klager ikke. Jeg har tag over hovedet og døre, som kan lukke. Jeg har også lys indenfor. Måske et sjovt, gulligt ét af slagsen, men det er der.

Du vil sikkert også kunne lide