93

Jeg bliver SÅ forarget

Jeg bliver så edderspændt rasende, fløjtende forarget og sur. Så er det sagt…

Nu skal jeg forklare hvorfor. Det startede med en pæn og høflig henvendelse fra en af vores større, danske dameblade. Et forslag om at blogge for dem på ugentlig basis. Måske et, to eller tre indlæg om ugen. De er angiveligt på udkig efter “dygtige, inspirerende og velformulerede bloggere, der brænder for håndarbejde, madlavning, have/blomster og indretning eller bare nogle af de nævnte ting”.

Indlæggene skulle altså handle om hus, have, madlavning og måske lidt indretning og ville så få omtale i deres nyhedsbrev og selvfølgelig på hjemmesiden, som hører til dette blad. Jeg skrev tilbage for yderligere uddybning:

Hej Xxx

Jeg bliver lidt nysgerrig, for du skriver intet om, hvad jeg får ud af sådan et arrangement. Det vil jeg selvfølgelig gerne vide, inden jeg for alvor kan forholde mig til dit forslag.

Mange hilsner Liselotte

Det forholdt sig akkurat, som jeg havde forestillet mig. Jeg fik cirka dette svar retur:

Det er sådan, at vi desværre ikke har økonomi til at betale vores bloggere, men kan garantere, at den bliver set og forhåbentlig læst af rigtig mange mennesker (Vi har ca. 55.000 besøgende om måneden).
Så det du kan bruge os til, er i bund og grund at få flere læsere på din egen blog.

Jo tak, men nej tak…så jeg svarede høfligt tilbage, men huskede at gøre opmærksom på…

– at jeg har desværre ikke har tid til at arbejde gratis for dem. Omkring besøgende, så har jeg i omegnen af 170.000 besøgende på en måned, så jeg har vist rigeligt med læsere i forvejen og ikke noget akut behov for at udvide læserskaren, som tilsyneladende er en god del større, end den der nu skulle tilføres gratis ord af mine.

Jeg finder det absolut forargeligt, at man på en redaktion, som er befolket af lønnede medarbejdere, antager, at man er så “vigtig”, at jeg skulle brænde for at arbejde gratis for samme redaktion. Min tid er akkurat lige så kostbar, som deres. Det er man tilsyneladende i stand til at overse fuldstændigt på det alter, som hedder “berømt for enhver pris”, for det er jo tydeligvis det, som ligger til grund for en så uigennemtænkt mission, som at bede mig om at arbejde gratis. “Flere læsere til din blog” skulle være belønning for flere timers ugentligt arbejde. Som om…

Tænk som jeg bliver forarget og vred over, at nogen antager, at jeg er så dum. Jeg må fandeme være noget uklar herude, når man kan tage så meget fejl af mig… *suk*