22

Fredag på havnen

Sæby

Fredag aften havde jeg inviteret familien på tur nordenfjords. Turen gik til Sæby. Jeg har ikke været der siden min barndom, så det var vel på tide at få taget livtag med byen igen. Jeg havde hørt, at den er både hyggelig og køn, men den slags skal man konstatere ved selvsyn.

Det var nu sandt nok…

Sæby

Sæby er en gammel købstad og den viste sig at være overraskende yndig på grænsen til det romantiske med Strandgades perlerække af gamle fiskerhuse, som kun afløstes af Algades lige så fine, velbevarede huse og så fremdeles. Byen må siges at gøre vældig stads ud af de gamle bygninger og det med held.

Her gæstede Gustav Wied og Herman Bang i slutningen af 1800-tallet Clasens Hotel i Algades nummer 3 og byen er vel fortsat et sted, som tiltrækker turister på grund af sine badestrande og det fine og velbevarede købstadsmiljø, men livlig, det kan den altså ikke kaldes en spetemberfredag sidst på eftermiddagen i 2009.

Sæby

Det var faktisk rigtigt hyggeligt at have god tid til en slentretur op til Søndergade, hvor vi fortsatte op ad Vestergade og derfor kunne konstatere, at byens butiksliv stopper klokken 17.30 på en ganske almindelig fredag. Tænk at alt er lukket inden klokken seks på en fredag! Det siger måske noget om byens liv, nåede jeg at tænke, men samtidig kunne jeg se, at byen kan bryste sig af en anselig mængde kunsthåndværk og gallerier, som vidner om en solid turiststrøm i hvert fald i sommerhalvåret.

Sæby

Vi nåede omkring Sæby Vandmølle, som ikke længere kan prale af et vandhjul, men til gengæld fortsat ligger smukt ved Sæby Å. Udsigten langs åen er betagende og vi valgte da også at spadsere tilbage til havnen langs åen, hvor ivrige lystfiskere stod tæt og trak i land.

Sæby Å

På havnen var der heller ikke det store liv og leben, men jeg er overbevist om, at det er årstiden, som gør hele forskellen. Ligesom mit elskede Løkken, er Sæby garanteret også overrendt om sommeren og død om vinteren. Man skal elske det skift, for at bo på sådan nogle steder, tænker jeg.

Sæby Havn

Efter at have spadseret en god times tid rundt i byen, havde vi samlet appetit til en visit hos Frank’s på havnen. En skøn oplevelse på alle leder og kanter. Ualmindelig god service, fantastiske omgivelser, som levnede plads og albuerum og ikke mindst en smuk udsigt til havnen og den fantastiske solnedgang.

Vi valgte at gå ombord i stedets fiskebuffet og jeg skal love for, at den mere end levede op til vores forventninger. Der var et meget bredt og usædvanlig lækkert udvalg af fisk og skaldyr, som fik følgeskab af friskbagt brød, sydesalt fra Læsø og den bedste smør, jeg længe har smagt.

Frank's på Sæby Havn

Aftenen fuldendtes med en lækker kop kaffe og så snuppede Oline og jeg lige en omgang “Frank’s til chokoladelskere”, som blandt andet inkluderede en flydende chokoladekage, som var så lækker, at vi måtte have opskriften. Tænk engang, så fik vi da den! Ingen fine fornemmelser dér, så nu kan Oline og jeg svælge i flydende chokoladekage, når vi gider. Omvi gider!

Det er ikke sidste gang, vi tager turen nordenfjords, for at lade os forkæle i Sæby. Det er helt sikkert.

Mange flere fotos fra turen til Sæby lige her, hvis du skulle have lyst :-)

Du vil sikkert også kunne lide