7

Byvandring i det små

Karolinelund

Karolinelund har lukket for denne sæson. Cirkushestene drejer fortsat rundt ved vindens kraft, men der er stille inde i haven, når jeg passerer på vej hjem. Jeg går tværs gennem byen og ud til Østre Allé, når jeg går Kenneth i møde efter endt arbejdsdag. Jeg er vild med den spadseretur. Jeg elsker min by og jeg elsker at færdes til fods i den. Det er sket alt for sjældent de sidste mange år, hvor jeg primært har haft brug for bil.

Som ungt menneske kendte jeg byen, som min egen bukselomme. Alle de små gader og stræder, smutvejene og de listige hjørner kendte jeg. Når jeg havde været på Gaslight i Jomfru Ane Gade skete det næsten hver gang, at jeg valgte at spadsere hjem gennem den tomme og stille by. Mor var ikke glad for det, men jeg elskede de stille ture gennem byen og ud for enden af Vejgård.

Jeg arbejder igen. Inde i centrum. Hvor er jeg glad for begge dele og det bedste? Jamen det er så ubetinget, at jeg sidder sammen med en kollega, som er lige så glad for at grine, som jeg er. Nu skal vi nok bare til at øve os i at gøre det lydløst, tænker jeg.

En dejlig dag, som bliver komplet med en besked om, at alt er vel ude på sygehuset.

Du vil sikkert også kunne lide