34

Stóra Dímun

Stóra Dímun

Stóra Dímun – foto lånt fra Wikipedia

En af Færøerne hedder Stóra Dímun og akkurat ligesom resten af Færøerne drager den. Mig altså. Desværre ikke resten af familien i samme grad, for så havde vi været deroppe, men jeg er vist den eneste, som frygteligt gerne ville besøge øerne. Jeg drømmer til gengæld stadig og det må man gerne.

I stedet for at rejse langt, lader jeg lidt af Færøerne komme til mig og er gået i gang med et Stóra Dímun, som er et smukt, stort sjal efter færøsk tradition. Opskriften er med i bogen Folk Shawls af Cheryl Oberle og jeg har været forelsket længe. Det er kæmpestort, men det kan ligge på spisebordet, så jeg ikke belaster arme/skuldre, når jeg strikker en maske eller to og så er det hele ret, ret og ret. Ingen belastning af tennisalbuen, fordi maskerne bare kan glide af pinden. Snedig er jeg… og langsom, for det er ikke mange masker ad gangen, jeg tør strikke. Hellere lidt end slet ikke.

Monsterstrik

Sjalet ligger oppe på spisebordet og venter, men jeg er lige kommet ind af døren efter tolkemøde og ærlig talt så trænger jeg vist mere til mad i maven og så en aften på langs, for i morgen er det jo atter en arbejdsdag. Jo, det er nemlig lige hvad der er. Jeg glæder mig :-)

Du vil sikkert også kunne lide