33

Rigtig Glædelig & Fantastisk Jul

Så skal jeg love for, at der begynder at dufte af jul på min matrikel. Uhm, som jeg elsker det. Kenneth og Annemette har været i køkkenet. De samarbejder på forbilledlig vis, de to. Sammen kan de uden problemer ondulere juleænderne, flæskestegen og de kilo kartofler, der skal til en god og rigelig julemiddag herhjemme i år.

Imens de er i gang på den alvorlige side af komfuret, har jeg hygget mig med årets julebord…

Julen kommer i et tempo, vi alle kan følge. Den slags er ikke en selvfølge, så vi er taknemmelige for, at alting ser ud til at flaske sig.

Klokken fire har vi en aftale. Nej, det er ikke julegudstjeneste. Jeg er ikke lejlighedskristen, så jeg – og sådan er jeg så bare – synes ikke, at jeg vil tage plads op i kirken den 24. december, når jeg ikke kommer der resten af året. Hyklerisk ville jeg føle mig, selvom jeg finder både budskabet og stemningen fortryllende sådan en sen eftermiddag, hvor den universelle kærlighed står og banker på i de fleste hjerter.

I stedet vil jeg mødes med endnu flere af dem jeg elsker. Vi vil tage ind på Almen Kirkegården, hvor vi vil tænde lys hos alle dem, vi ville ønske, vi stadig skulle jule sammen med, men som nu ikke er mere. Det er en meget smuk og stemningsmættet oplevelse at komme derinde juleaften. Stierne er oplyst af fakler og vi er mange, som er inde for at tænde levende lys overalt.

Der bliver med sikkerhed fældet en tåre eller to. Vi har bløde hjerter i min familie. Sådan skal det være. Bagefter tager vi hjem og træder ind i et hus, som dufter vidunderligt og hvor ham, jeg elsker, venter med julemad, som smager, så englene taber haleroret. Der er meget at glædes over og glæde sig til.

Inden jeg tager hul på alt det, vil jeg ønske dig en vidunderlig, kærlighedsfyldt jul i selskab med mennesker, du elsker og jeg vil samtidig sige dig tusinde tak for at dele min hverdag. Du gør det værd at fortsætte – uden dig, min kære læser, ingen ord.

Rigtig glædelig jul til dig & dine allerkæreste :-)

Du vil sikkert også kunne lide