31

Behøver jeg sige mere?

Jeg var heldig, at vasketøjet endnu ikke var tørt nok til en strygning. Lidt ekstra tid på snoren kunne jeg få bildt mig selv ind var en nødvendighed, så mens tekstiler blafrede i vinden, tog jeg havesaksen frem og klippede lidt hist og pist.

Jeg vandrede langs næsten hemmelige stier, fandt ind i sjældent besøgte hjørner og drak juni i store slurke, for det er jo sådan, at selvom sol og varme for det meste er fraværende, så er sommeren her og det både ses og duftes.

Jeg savner sol, varme og udeliv, som ikke omfatter sweatre og gummistøvler. Jo, jeg gør. Jeg gider ikke lade som om dette her er okay og i orden, for det er det bare overhovedet ikke.

Jeg vil have lange dage i solen…

Jeg savner sommeraftener med stearinlys, duften af grill og kølig rosé i mit glas, mens jeg lytter til naboer, som foretager sig stort set det samme som mig. Jeg vil have mor siddende overfor mig på terrassen, mens vi drikker kaffe, får brune ansigter og fregner allevegne, fordi vi ikke kan lade være. Jeg vil have sommer, som sommer skal være. Jeg savner den og jeg længes efter den. Jeg tænker, at mentale lagerhylder og ekstra og hemmelige depoter skal fyldes med strandsand, havduft, solkinder og jordbær i spandevis. Der skal tankes med snobrød, rysteribs og græsplænevejrmøller. Gerne nu, tak.

Jeg får vist ikke mit ønske opfyldt i den nærmeste fremtid, så det er bare med at bide tænderne sammen, snuppe sweateren og se af at komme ud alligevel, så lyset og den friske luft kan gøre en forskel. Der er nok at glædes over ude i haven. Smukke stauder, friske krydderurter, som trives, en græsplæne, som har overlevet vinteren og dejlige dufte, som forfører og gør godt for en sommerhungrende sjæl.

Jeg har ikke fået ét eneste myggestik endnu. Behøver jeg siger mere?

Du vil sikkert også kunne lide