6

Glasdrømme

Mine fingre dufter af Geranium og muldjord. Mine gummistøvler er mudrede og mine kinder røde. Jeg har hygget mig fortrinligt og det er fredag, så jeg klager ikke det mindste, for der er udsigt til weekend lige om hjørnet.

De sidste smÃ¥tingJeg havde en stak planter, som trængte stærkt til lidt kærlighed, inden efteråret arriverer og begrænser min lyst til udendørs sysler, så jeg gik ned i ruinen, som engang var væksthus.

Jeg fik pottet om. Ny muld er med til at give de stakkels indendørs planter en chance for, at overleve mine forsømmelser.

Jeg ved ikke hvorfor, men interessen for de indendørs planter modsvarer ikke den jeg kan mønstre, når det kommer til haven og de grønne indslag derude. Dem indenfor må overleve alene på selvopholdesesdriften i de perioder, hvor jeg glemmer, at de overhovedet findes.

Potterier

Nu har jeg i hvert fald givet dem bedre betingelser for at klare skærene. Det er vel en ren samvittighed værd og så er det forøvrigt helt trist, at stå nede i resterne af væksthuset, men det giver nu også anledning til drømme. Drømme om noget større og flottere.

Drømme med glas i

Foto: Monchesfarm

Det bliver ikke i størrelsesordenen som Monchesfarms, men derfor er det nu godt at have noget at stræbe efter. Jeg skal ikke producere med salg for øje, så mindre kan gøre det, men drømmene har jeg til stadighed.

Indefra

Foto: Monchesfarm

Jeg drømmer om planteborde, som dem der her står langs væggene. Jeg drømmer om vandkander, frodige planter og varme dage i stille eftertænksomhed. Jeg drømmer om solmodne tomater, peberfrugter, meloner og druer, som modnes tidligt. Jeg drømmer om reoler fra gulv til loft, lerpotter i snorlige rækker og hjemmelavet gødning. Jeg drømmer og det er skønt på en gråvejrsdag, som denne.

Du vil sikkert også kunne lide