26

Fredagsflink

Oline har lyst til pirogger. Det kan jeg rigtigt godt forstå, for jeg er også vild med dem. De kan varieres i det uendelige. I dag skal det være en spicy, indisk inspireret kyllinge-/grøntsagsfyld der skal i dejpakkerne og det betyder finsnitning af et halvt ton grøntsager, for vi laver store portioner, når det er pirogger, der er på menuen. De smager nemlig pragtfuldt kolde i madpakkerne eller til en hurtig, håndholdt frokost, så der må gerne være overskud på kontoen, når vi engang skal slå mave.

Vi er startet tidligt. Oline skulle på handlen, så inden hun smuttede, skulle jeg have det optimale ud af hendes snittearm…

Grøntsagerne blev stegt med varme krydderier og til sidst er der tilsat kogt kylling. Dejen er rørt og hviler lige nu, inden vi kaster os over den og laver en stak fyldte, varme pirogger til at ledsage Olines yndlingsfredagsbeskæftigelse; Talent 2010. Det er lige om et øjeblik og sulten har vi sandelig oparbejdet efter at have været på jagt efter et spil, som omtrent var det eneste, der kunne gøre den unge dame lykkelig. Vi fandt det ikke, men det hjælper på humøret, at jeg har overtaget de sidste madforberedelser. Mand, hvor er jeg flink, for helt ærligt orker jeg ikke rigtigt at skulle til at rulle ud, udstikke og forme an halv millionmilliard pirogger.

Sæt i gang, Liselotte!

– godt sofaen venter om hjørnet med en pæretærte og en klat af den gode is :-)

Du vil sikkert også kunne lide