13

Tradition? Nej, det tror jeg altså ikke…

Det er ikke fordi vi er særligt gode til at skabe eller holde fast i traditioner herhjemme, men der er tilsyneladende ting, jeg har gjort på samme måde år efter år, for Oline insisterer på, at vi ALTID har et kalenderlys, som det på billedet. ALTID, siger hun. Jeg tvivler, men jeg holder faktisk meget af den traditionelle, røde jul, så kalenderlyset finder sagtens plads i det koncept.

Jeg er i gang med julerengøringen. Vi er bagefter, men ikke mere, end vi nok skal nå at indhente det. Jeg finder lageret af hvide bloklys frem. På det store, indiske fad kan sagtens være et par stykker af de alvorligt store lys sammen med mos og julepynt, der endnu ikke har fundet herind. Kasserne står klar lige udenfor døren, men er forment adgang, indtil jeg er færdig med kosten. Jeg hygger mig. Meget.

Mor har fødselsdag i dag, men vi skal først fejre hende i morgen. Hun kommer her, så der skal gerne være julestemning, varme og hygge. Om et øjeblik kommer granguirlanden op. Så er det jul for alvor!

Du vil sikkert også kunne lide