18

Klar

Oline har investeret i nye, flamboyante fugle, gnomer og glimmer. Sådan!

At komme hjem, mens det stadig er lyst; det er stort.

Nu er det mørke, der dominerer. Elektrisk og levende lys kæmper for at så lys i alle hjørner. Det lykkes og imens drikker jeg kaffe og griner af Oline, som er så optaget af et spil, at hun kommenterer højlydt.

Jeg flytter lidt af de bunker, der har hobet sig op allevegne. Vi lever sådan lidt fra hånden til munden for øjeblikket, hvor der ikke er tid eller overskud til at være sart eller sirlig. Til gengæld er der tid til at være og det er trods alt det allervigtigste – altså næstefter at pakke og skibe ud i verden fra nabobutikken. Det sidste tager tid. Den allermeste faktisk.

Om lidt er julen her. Vi tager os friheder og satser på, at vi kan holde fri fra i morgen sidst på eftermiddagen. Så skal julegaverne i hus sammen med anden, flæskestegen og alle de andre dejligheder, som skal fylde julemaverne. Så er Oline og jeg nyklippede og jeg er fyldt op af den gode nærhed og de perlende grin, der kommer af en dag med hende her, hende her og hende her. Jeg er sikkert fuld af kærlighed og overskud og vil slet ikke snerre af køer, mennesker i gåsegang eller alt for lidt på hylderne. Slet ikke!

Jeg er i dén grad klar til det hele. Og juleferie! Glemte jeg at nævne juleferie fra torsdag eftermiddag? Det var en fejl. Jeg er klar!

Du vil sikkert også kunne lide