19

Heldet forfølger de tossede

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt. Jeg har prist det danske sommerland gennem de sidste par måneder og det skal heller ikke hedde sig, men…

Jeg husker stadig de to år, hvor jeg havde henholdsvis 5 og 6 ugers sommerferie og regnen valgte at ramme Danmark så massivt, at jeg og resten af familien kunne opholde os indendøre og kun indendøre. Den sommer, hvor spillehylderne blev gennemtrawlet og vi til sidst var ved at have nået en katastrofal mætningsgrad, når det kom til hinandens selskab.

Det danske sommerland

Efter de to somre var der bred enighed om, at det var sidste gang vi holdt sommerferie i Danmark, Aldrig mere ville vi risikere, at vi skulle sidde indenfor en hel lang sommer.

Nu sidder jeg stille og kigger ud af vinduet. Ved siden af står kaffen og et tændt stearinlys. Udenfor er der omtrent stormvejr og intet tyder umiddelbart på, at det stopper. Regnen siler ned med mellemrum. Udenfor er der koldt og blæsten kunne snildt minde om den, vi beriges med i november.

Det danske sommerland

Om to dage starter min ferie. I år er der 3 uger at gøre godt med. Der kan nå at ske så meget indenfor de næste dage. Det skal der fandeme også! Gør der ikke det, bliver jeg igen en sur citron, som bare traver rundt som løve i bur og ingen gider mit selskab, for jeg er dybest set skide urimelig, men gud hvor jeg hader det. Sommerferie er lig med svedne skuldre, røde kinder og varme, så det kan mærkes.

I år havde jeg drømt om lange, solrige og varme dage ved Vesterhavet. Solbrun hud, mad i solnedgangen efter en lang dag ved havet og siden en stille køretur hjem gennem et landskab, som var både solsvedent og tørt.

Det danske sommerland

Jeg havde drømt om udflugter i et sommerland, som bød på friske jordbær, nyopgravede kartofler, øhop på de små af slagsen, som forøvrigt er rigelige lige her, en smuttur med færgen til Göteborg, Fårup Sommerland, Skagen, Vadehavet og i det hele taget en hel masse aktiviteter, som kunne nydes netop fordi vejret var med os og Danmark er smukkere end så mange andre steder på denne tid af året.

Nå, jeg skal vel ud og købe regntøj og heldet forfølger de tossede. Der er udsalg.

Du vil sikkert også kunne lide