24

Vil du se mit pæne hjem? Vil du se en lykkelig familie?

Hold nu fast i tarmene på den blåhval, du er blevet slugt af, hvor det trækker tænder ud at ligge i byggerod så længe, som vi har gjort. Man skulle tro, at vi har vænnet os forlængst, med den historie vi har, men vi når stadig til det stadie lige før skilsmissen og der hvor lysten til at opgive, vende skidtet ryggen og bare trave til verdens ende ligner en lykkelig slutning. Så finder vi lige de sidste kræfter, for det skal man jo…

Nu tror jeg rent faktisk på, at vi når i mål. Endelig…

Det har været en hadeopgave, fordi det meste har været tidskrævende småting, som ikke giver den samme tilfredsstillelse som at vælte en mur, hugge hul til et vindue eller bygge et anneks giver. Der ser man virkelig, at der sker noget hele tiden. Det her har været finish, tilretning, opbygning af ny kogeø og montering af en emhætte, men mest af alt sådan noget småtteri, som bare tager så ufattelig lang tid. Forude venter lige nogle timers oprydning, rengøring og så en sofa så blød, at jeg allerede drømmer om den. Vi skulle nemlig gerne lige nå at finde køkkenbordene igen.

Vi er alene. Huset er igen teenagefrit og der skal finsoves på sofaen til underlødig tv, spises alt det forbudte og måske drikkes en flaske vin. Vi har fortjent det.

Du vil sikkert også kunne lide