42

Efterårets absolutte strikkehit eller hvordan jeg nægter at give slip!

Jeg har strikket poncho i bilen. Ud og hjem. Lidt ind imellem. Blødt, kedeligt og frygteligt langsommeligt, men ventetiden værd…

Opskriften er fra Alt om håndarbejdes Strikke Magasin, nummer 10/Oktober 2011 og hedder Tværstrikket Poncho designet af talentfulde Lene Holme Samsøe. Nu er jeg jo i forvejen stor fan af Lenes opskrifter, men da jeg så denne dejlighed, var jeg slet ikke i tvivl. Den måtte jeg strikke.

Egentlig er den født med rullekrave…

– men jeg er ikke vild med rullekraver. Jeg vil hellere, at den er uden og så snuppe et tørklæde til halsen, når jeg fryser mere end godt er.

Faktisk er den allerede en yndling. Syet sammen sent i går aftes og ikke af siden. Næsten, for jeg sov ikke med den på, men den kom på som noget af det første denne morgen.

Jeg synes, at den var dræbende kedsommelig at strikke, men resultatet er så overvældende lækkert, at jeg er nødt til at strikke endnu en.

Ponchoen er strikket i én tråd Blackhill Højlandsuld (vistnok farven Antracit, men det er fra lageret og jeg husker det ikke) og én tråd Super Kid Mohair (10/1) i farven Antracit. Den er let som en fjer, men varmer helt vidunderligt og så er denne Kid Mohair virkelig blød og ikke det mindste stikkende, som noget Kid Mohair ellers kan være.

Jeg har brugt 121 gram Super Kid Mohair og 244 gram Blackhill Højlandsuld. Med rullekrave skal man naturligvis beregne en smule mere.

Du vil sikkert også kunne lide