35

Sprød

Jeg er sprød som den tyndeste is. Jeg er hudløs. Alle nerveender flagrer overfølsomme og sarte i efterskælvet af stormen for fem år siden. Ingenting og alting vælter, river og flår. Uden varsel.

Jeg er i virkeligheden så utrolig glad for livet lige nu. Alle mine nærmeste er sunde, friske og glade. Så er jeg også. Altså når kroppens erindringer om november for fem år siden ikke forråder mig. Det gør de med mellemrum.

Øjeblikket hvor jeg holder udenfor Hasseris Gymnasium og venter, mens jeg ser himlen blive rød og smukkere for hvert sekund der går, får øjne til at løbe over. Jeg tørrer stjålent tårerne bort, inden Oline sætter sig ind på bagsædet med ham, som gør hende så dejligt glad lige nu. Der er nok at være taknemmelig for og jeg er det.

Når kroppens erindringer om november for fem år siden ikke forråder mig…

Om en uge er endnu et år gået.

November er for altid forandret. Ligesom mig.

Du vil sikkert også kunne lide