18

Onsdag er sådan blød, blid og venlig

Onsdag levner plads til at få skuldrene ned på plads. De er temmelig tæt på ørerne for øjeblikket, så det er sundt med en dag, hvor der er plads til at hente dem næsten ned på plads. Der er også plads til en støvsuger og en oprydning på de mest udsatte steder. Og måske plads til en brøddej. Det sidste ville være godt, tænker jeg.

Der er plads til at være klar med varm kakao og måske et fad med friskbagte boller, når Oline vender hjem fra skole. Plads til strikketøj og småsnak, mens hun laver lektier.

Der er plads til at hente nye forsyninger til vaserne, hvis jeg gider. Kun hvis jeg gider. Måske gider jeg ikke og så må de vente, til jeg gør.

Onsdag er også plads til at spise af de søde klementiner. Jeg kunne ende med frugtknopper, som det ser ud lige nu. Jeg er vild med dem og når de falbydes i hele kasser, er jeg ikke bleg for at slæbe et par stykker hjem og nej, de andre spiser dem ikke. Jeg gør.

Onsdag har potentiale til at gøre godt for den indre ro. Den finder jeg bedst, når jeg har tiden til at gøre rent, rydde op og forberede og siden forkæle med mad og bagværk. Banalt, men jo egentlig bare de ting, som er absolutte overskudshandlinger. I en travl hverdag er der ofte ikke tid til at holde det sirlige hjem, jeg synes, at vi fortjener, men kun lige tid til at rydde de værste forhindringer af vejen, ligesom maden bliver nemt og hurtigt overstået. Er der brød på bordet, er det købt og ikke hjemmebagt, fordi der ikke er overskud eller overblik til lige at få rørt den dej sammen, som ellers sagtens kan stå i venteposition i køleskabet. Onsdag levner plads til lidt overskud. Jeg elsker mine onsdage.

Du vil sikkert også kunne lide