10

Svært tilpas

Jeg tror, at jeg var mere begejstret, end Oskar ved udsigten til morgenturen udenfor. Han kiggede forundret på mig, da jeg insisterede på, at vi skulle ud. Han er ikke meget for regn, rusk eller ekstrem kulde. Alt derimellem er i orden, men i morges var der tilsyneladende lige en hundetand for koldt, for vi var ikke bedste venner.

Udenfor var der smukt, tyst og hamrende koldt, så han tog ikke helt fejl. Det er først her senere på dagen, hvor solen har ramt termometeret, at jeg har fået tjekket og nu fryser det “kun” otte grader, så hvad var han så forbeholden for? Vi flyttede i marts 1987, hvor Danmark snuppede en ny kulderekord og lod det fryse hele 26 grader i Utterslev Mose. Alle planter døde og Annemette mistede al hud på hænderne, fordi hun valgte at bære en messingseng indenfor med de bare næver, så Oskar må bare lige tage sig lidt sammen, tænker jeg…

Huset har været stille hele morgenen og nu formiddagen med. Jeg hører kun lyden af radioen, opvaske- og vaskemaskinen og Oskar tilpasse snorken ovre på køkkenbænken, hvor han har indtaget yndlingspladsen med udsyn og mulighed for at gribe enhver chance for at få en godbid i køkkenet. Mine kinder gløder efter morgenens tur. Ekstremiteterne har fået varmen igen. Jeg strikker. Og drikker kaffe. Jeg er svært tilpas.

Du vil sikkert også kunne lide