8

Lidt jyde er man vel altid eller hvordan søndagen kan bruges på genbrugspladsen

Frosten har bidt sig fast. Udenfor er smukt, hvidt, lyst og hvinende koldt, men her falder ingen sne. Det gør der vist andre steder i landet, men her er bare tyst, lyst og tomt for de hvide fnug, jeg elsker.

Det gør i grunden ingenting at slippe, for den kommende uge bliver travl og sne vil gøre alting mere tidskrævende. Det behøver jeg ikke, så jeg stiller mig tilfreds med de rester af sne, der fortsat ligger derude. De kan snildt gøre det ud for det snedække, jeg elsker. Det bedste er, at alting bliver lyst og rart, når spejling er en mulighed, så jeg nyder, at køkkenet kan indtages uden hjælp fra lamper.

Jeg har gang i både vaske- og opvaskemaskine. Som sædvanlig er der nok at gøre for en husmor, så jeg er fra morgenstunden i gang med at sørge for, at der er rent til alle i den kommende uge. Jeg har intentioner om, at jeg gerne vil med Kenneth i IKEA senere i dag, men jeg kan ombestemme mig, hvis jeg mærker, at jeg hellere vil strikke. Man kan ikke vide, hvordan verden vender, når han engang er klar til den tur. Først venter et par ture på genbrugspladsen. Vi er nemlig ikke så priviligerede, at vi kan vælge at gøre den slags, når vejret er med os. Vi gør det, når der er tid. Det er der i dag og så fryser vi med anstand.

På gårdspladsen står både en opvaske- og en vaskemaskine, et juletræ, stakkevis af papkasser og en anseelig samling gamle tagplader, som er udskiftet forleden. Vi ligner snart noget af det, de gerne vil have hjemmel og tilskud til at rive ned ude i randområderne. Vi kan også. Ikke fordi vi holder af at samle, men alene fordi vi er afhængige af, at der er tiden til at komme ned med skidtet. Nu skal det altså bare være!

Udenfor sidder fuglene og skutter sig. Jeg vil finde mad og vand til dem, så de har lidt til at holde vinterkulden fra kroppen. Jeg har nødder, korn og frugter, som kan gøre en forskel. Bagefter vil jeg finde varmen igen indenfor. Det kan jeg nemlig og ellers kan jeg snuppe lidt manuelt arbejde. Det plejer at fungere. Måske jeg skal hjælpe med at fylde trailer? Måske jeg bare skal bage lidt. Jeg kom nemlig til at love en omgang af mine kardemommeboller tidligere på ugen. De passer smukt til varm kakao og vinter, så de skal måske forsøde søndagen senere, men først var der fuglene.

Du vil sikkert også kunne lide