15

Et par nye strikkebøger

Jeg er den heldige modtager af et par strikkebøger. Naturalieøkonomi eller den ene tjeneste er den anden værd er grunden til, at jeg forleden kunne hilse pænt på posten, som kom for at aflevere to nye bøger til mig.

Den ene var Annette Danielsens Kunsten at strikke en ø. Der er femten opskrifter at gå ombord i, hvis man har lyst. Jeg havde ikke. Jeg ved ikke hvorfor, men ingen af modellerne talte til mig i denne omgang. Jeg kan ellers vældig godt lide Annettes ting og det er heller ikke fordi modellerne ikke er smukke eller sjove. Der er vist bare ingen af dem, som umiddelbart bliver til i mine hænder. Måske på et senere tidspunkt.

Bogen modtog jeg uden at have haft lejlighed til at kigge i den. Det sker ikke en anden gang. Måske jeg ender med at sende den videre ud i verden, men skulle det ske, at jeg tager fat i en af modellerne, kunne det blive Bornholm…

Den anden bog var Stickning, En hantverk att utveckla. Bogen er udgivet af Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund og den er et portræt af Britt-Marie Christofferson, en af Sveriges flittigste udforskere af strikkekunstens muligheder. Den er en kiste fuld af guld. Så enkelt kan det siges.

Bogen får min varmeste anbefaling. Den er fuld af inspirerende måder at lege med farver, strukturer og strikkepinde. Der er anvisninger på den ene sjove teknik efter den anden…

Det bliver en bog, jeg vil tage frem med mellemrum, alene for at lade mig inspirere af de smukke teknikker og dejlige, illustrative fotos. Jeg forestiller mig allerede, hvad jeg kunne lave med nogle af de sjove teknikker og jeg er fristet til at prøve de fleste af med det samme. Den giver mig masser af lyst til sjov. Det er gode egenskaber for en bog, synes jeg, så den får altså min varmeste anbefaling. Skynd dig at få fingre i den :-)

 

Du vil sikkert også kunne lide