14

Søndag er praktisk orienteret eller hvordan rene permissioner handler om at komme ud af fjerene

Jeg vasker tøj. Vaskemaskinen har snurret i nogle timer efterhånden. Mens den arbejder, rydder jeg lidt væk her og der, men helt ærligt, så har jeg faktisk også siddet under min varme dyne og strikket og set tv til så langt op ad søndagen, så det slet ikke ligner mig. Jeg trængte vist bare.

Jeg synes, at hverdagen trækker tænder ud for øjeblikket. Den er fyldt med sjov og jeg klager slet ikke, men når weekenden kommer, passer jeg på mig selv, så jeg er aftaleløs og har mulighed for at lave ingenting. Det sidste er jeg ved at udvikle beundringsværdige kompetencer i. Kaffe kan sagtens indtages i sengen. Sammen med Wordfeud, tv og strik bliver sådan en søndagsopvågnen ikke skønnere og når solen oven i købet finder vej, er der altså ikke et øje tørt, men jeg er forlængst oppe. Bare så du ikke er i tvivl.

Jeg vasker jo tøj. Og lægger tøj sammen. Og stryger lidt ind imellem.

Jeg strikker også lidt. Jeg strikker Granite. Jeg vil nemlig også have. Ikke i en skrap farve, for jeg er ikke til de skrappe. Faktisk er jeg mest til en lysegrå, men for at gøre noget andet, strikker jeg en lysegrøngulagtig Granite.

Mens jeg strikker, skuler jeg til Kenneths sweater, som har været på vej i en evighed. Det samme er tilfældet for min fede cardigan, som strikkes på så tykke pinde, at den giver smerter i trætte, slidte hænder. Der kan strikkes lidt engang imellem. Ikke nu, så den får vente. Den får sikkert en ende engang, ligesom Kenneths sweater skal have det snart. Han fortjener den!

Jeg kunne også gribe nålen og hæfte ender. Finde en hæklenål og tre små knapper. Få det overstået…

Lark mangler lidt kærlighed. Jeg gider godt strikke den, men jeg gider ikke rigtigt resten, som det er lige nu. Måske jeg tager mig sammen, når jeg alligevel sidder og venter på endnu en maskinfuld tøj.

Jeg har forberedelser at gøre. De næste to dage, skal jeg ud at undervise. Jeg har styr på tingene, men det er ikke skidt at tage et ekstra kig på materialet og blive sikker på, at jeg har tænkt på det meste. Det skal også nås i dag, men der er vist ikke fare for, at jeg ikke når det. Det er knapt frokost. Søndag er dejlig og lang.

Måske jeg bare skulle bage en pandekage eller ti…

Du vil sikkert også kunne lide