14

Morgenlys

Her er lyst. Så lyst, at jeg vågnede klokken 7 efter ganske få timers søvn, men sådan er det. Lyset ankommer tidligere, end jeg oplever derhjemme. Udenfor er også sne, som reflekterer lyset og sender det ind af vinduet med en insisteren, man ikke kan ligge overhørig, når man hedder Liselotte og er vant til tidlige morgener.

Det gør ingenting. Jeg står op og finder nedenunder. Jeg sætter vand over til en kop kaffe, tænder for iPad’en og finder radio. Jeg lytter til P4, som advarer om glatte veje i morgentimerne. Jeg opregner alle mine og ved, at ingen af dem er ude at køre. Så sætter jeg mig og nyder udsigten til alt det hvide. Ikke meget, men nok.

Der er provianteret. Der er godt brød, æg, pålæg og ost, så ingen behøver sulte, når de engang finder vej nedenunder.

Dagen er blank. Ingen planer er lagt, for dagen efter dagen er man nogen gange så træt, at det bedste er at lave ingenting. Hvis vi gider, er der ture ud i området. Hvis vi ikke gider, er der plads til spil og hygge. Det er sådan en vinterferie skal se ud, synes jeg.

Måske jeg kan lokke nogen med på outlet hos Ittala. Jeg gider i hvert fald godt. Jeg gider også ingenting. Måske det ender med det sidste, så jeg kan vel lige så godt finde strikketøjet frem :-)

Du vil sikkert også kunne lide