13

Strängnäs/Skultuna og retur eller hvordan vi alligevel fik fyldt et par bæreposer

Da alle endelig var oppe og anstændige, fik jeg overtalt dem til en tur nordpå. Ikke langt. Bare op til Skultuna Fabriksbutiker, hvor Ittala blandt andet har sit outlet liggende. Åh ja…

Det ligger et smukt sted med gamle fabriksbygninger, som rummer de forskellige butikker og café. Det ligger også et farligt sted. Man skal jo have vinterdæk på bilen deroppe, men der er ingen, der forlanger, at man er terrængående på apostlenes heste, så jeg skal da lige love for, at jeg var meget lidt elegant, da jeg raslede ned af vejen. Heldigvis i den rigtige retning. Og uden andre skader end en såret forfængelighed. Den slags har det heldigvis med at hele i en fart :-)

Snart trådte vi indenfor. Energi koster omtrent gratis i Sverige, så der var varmt og dejligt i den store hal. Der var også en velsignelse af gode sager. For pokker, hvor jeg slet ikke kunne finde ud af at tage fra for alvor. Eller. Det kunne jeg jo åbenbart godt, skulle det vise sig, da vi nåede til kassen.

Her var blandt andet Iittala, Rörstrand, Hackman, Höganäs Keramik, BodaNova, Arabia, Mumin, Marimekko,Fiskars og meget, meget mere.

Jeg har fået købt så mange skønne og fede ting. Små fade, skåle, krukker, tekander og andet af det gode. Det hele er pakket ned. Jeg ser det ikke igen, før jeg er hjemme. Det bliver ligesom at få en gave, når jeg endelig skal pakke ud. Jeg glæder mig helt vildt.

Turen op til bilen turde jeg ikke andet end overlade til Kenneth. Jeg er jo tilsyneladende ikke til at stole på, så snart der bliver lidt glat. Eller mine støvler er ikke.

Bagefter var vi oppe i denne røde bygning. Herinde var der salg af smykker og tekstiler. Jeg fandt nu ikke noget, jeg måtte have med hjem, men smukt var der og tingene fejlede bestemt heller ikke noget. Jeg var vist bare helt mæt efter Ittalas fristelser.

Herefter returnerede vi til Strängnäs, hvor vi handlede ind til aftensmaden, gik en lille, kort tur i byens indkøbscenter (det er ikke stort, kan jeg betro dig) og enedes om, at vi egentlig trængte til at komme hjem og spise lidt sen frokost, slå mave og læse/spille/hygge lidt mere. Vi har jo ferie, for pokker!

Bonusinfo: Ittala har outlets over hele Sverige. Outlettet i Skultuna kan i hvert fald anbefales. Vi havde nogenlunde lige langt til to af dem og valgte så det, som ville bringe os gennem et lille stykke af Sverige på landevej og i langsomt tempo. Vi måtte over Mälaren nogle gange og udsigten, når det skete, var altså slet ikke ringe ligesom resten af turen bød på idylliske, røde gårde, svenske flag og overraskelser i form af periodiske gps-udfald. Åse blev helt rundtosset. Hun er vist ikke opdateret på Sverigesfronten ;-)

Du vil sikkert også kunne lide