16

Inverness – et kort, men stærkt visit

Torsdag sent på eftermiddagen ankom vi til vores bestemmelsessted, en lille, øde tange ud til Moray Firth. Her skulle vi bo på et B&B, som var bestilt på lykke og fromme, for der var faktisk kun to små billeder at se, da jeg fandt stedet. Det var beskrivelsen af muligheden for at se delfiner, udsigten til Moray Firth og beliggenheden tæt ved Inverness og ikke langt fra Loch Ness, som gjorde, at jeg måtte bestille og så måtte vi tage det sure med det søde.

Jeg havde nu slet ikke behøves at være nervøs. Vi ankom sidst på eftermiddagen og endte, fordi vi var lidt usikre på hvor, lidt forkert på tangen, men blev snart hentet af vores vært, som anviste os en parkeringsplads. Siden tog han os med indenfor, hvor vi blev placeret omkring bordet, vi næste morgen skulle drikke kaffe ved. Det var nu, han gik i gang med at tale. Det fortsatte han så med. Længe. Faktisk så længe, at jeg blev usikker på, om der overhovedet var nogen værelser at vise frem, men nyskilt, alene og udadvendt er ikke nemt, så der skulle indhentes noget snak og det blev altså med os, skal jeg love for, men han var godt selskab, så vi glemte nu helt, at vi var trætte og sultne.

Han kunne fortælle, at han kun havde boet i huset i tre uger. Hans B&B havde han åbnet mandag. Vi var ikke de første gæster, for dagen før havde et italiensk par overnattet, men det var tæt på og nu glædede jeg mig til at se værelserne ovenpå. Der var to. Begge var dobbeltværelser, som var smukt og smagfuldt istandsat og begge med en vidunderlig udsigt over Moray Firth. Her var virkelig lækkert, varmt og hyggeligt og der manglede absolut ingenting. Vi kunne ane Inverness i horisonten, da vi kiggede ud af vinduet.

Vores vært anbefalede os at køre ind til Inverness og spise. “Bare lige ind ad hovedgaden og når I så kommer til Morrisons, så kør ned i bunden af parkeringspladsen og sæt bilen. Lige overfor ligger Cinnamon, som jeg virkelig kan anbefale, hvis I kan lide indisk”, forklarede han. Vi elsker indisk, så vi drog ud af døren med hans beskrivelse i frisk erindring og vi fandt uden problemer Cinnamon, akkurat som han havde beskrevet.

Man spiser godt på Cinnamon, så kommer du på de kanter, vil jeg gerne anbefale restauranten. Deres indretning skal man ikke lade sig snyde af. Man spiser virkelig dejligt, stærkt og billigt og personalet var utrolig søde, opmærksomme og hele tiden klar til at opfylde vores mindste ønske og så kan jeg lide, at man kan mærke, at de ikke skal tjene deres penge på kundernes indtag af drikkevarer. I Skotland får du uden løftede øjenbryn lov til at drikke vand fra hanen, hvis det er, hvad du har lyst til.

Er du til krydret, spicy mad, der giver lidt sved på panden, skal du klart smutte indenom Cinnamon i Inverness, men om byen ellers er anbefalelsesværdig, ved jeg ikke. Vi vendte ikke tilbage. Det var ikke fordi, vi ikke ville, men kun fordi vi ville noget andet.

Det var mørkt, da vi vendte hjem, men se lige, hvad vi vågnede op til næste morgen…

Udenfor vinduet ligger Moray Firth og på den anden side af vandet ligger Black Isle, som ikke er det mindste sort. Nærmere det modsatte, da morgensolen lige pludselig rammer den. Det varer nu heller ikke ved med den morgensol, men sådan er Skotland, mens vi er der. Vejret skifter, som vinden blæser. Jeg elsker det.

Ovre på Black Isle har vores vært resideret i mange år. Han har også haft B&B inde i Inverness og det fornægter sig ikke. Alting er utrolig lækkert og der er tænkt på detaljen. Vores værelser er lækkert udstyret med alt, hvad hjertet begærer og på badeværelset er der alskens sæber, og udstyr til personlig pleje, som langt overgår det, vi finder på de fleste hoteller. På gulvet er langluvet, blødt tæppe og håndklæderne er kridhvide  tykke og bløde kæmper, der bare omfavner os efter morgenbadet.

Det er også efter morgenbadet, at vejret har skiftet og endnu en regnbue lægger op til beundring, men skyerne blæser hurtigt væk, for i dag er der gang i vinden.

Morgenmaden er omfattende. Der er alt, hvad hjertet kan begære og der er mulighed for at bestille lige, hvad man har lyst til, fra det varme køkken. Det gør vi ikke. Der er så rigeligt at vælge mellem på bordet. Frisk frugt, yoghurt, marmelader, kødpålæg, ost og forskellige morgenmadsprodukter. Her er kaffe eller te, som man bestiller til og her er mere, hvor det kommer fra. Her er også – igen – millioner af ord, der presser sig på og det ender med, at vores vært aldrig når at forlade spisestuen, men i stedet fordyber sig i en samtale med mig, som resulterer i, at jeg ikke får spist noget som helst. Til gengæld bliver jeg klogere på mennesket bag vores B&B og det er ikke så skidt endda. Jeg kan snildt tåle ikke at spise ;-)

Da vi er færdige med at spise, får vi hurtigt pakket og snart sidder vi i bilen. Egentlig er aftalen, at vi skal se Loch Ness og selvfølgelig Nessie, men vejret er ikke med os i dag og i retning af søen hænger tunge, mørke skyer, så vi tager en rask beslutning og bestemmer os for, at vi hellere vil være langsomme hele vejen ind i højlandet. Vores næste bestemmelsessted ligger nemlig i hjertet af Cairngorms National Park og vejen derind skal være både spændende og smuk, så vi drejer rask til venstre og svinger ind på A9 i stedet for. Det fortryder vi ikke.

Lidt fakta, hvis du skulle føle dig fristet:

Jeg havde fundet Beach Cottage B&B på booking.dk, som resten af vores overnatninger. Jeg synes, at det var et vidunderligt sted. Helt øde lå det for enden af en lang, smal vej og der var absolut intet ud over de få huse, som lå lige omkring os. Indretningen var lækker, morgenmaden overdådig og rigelig og vores vært var et dejligt menneske med et oprigtigt ønske om, at vores ophold skulle være værd at huske.

Vi så desværre ingen delfiner, som ellers skulle være til at spotte lige udenfor vinduerne, men ikke langt der fra ligger Chanonry Point, hvor det skulle være temmelig sandsynligt, ligesom man her skulle kunne se sæler i massevis.

Internettet var ustabilt. Vi blev kastet hid og did, men det er tilsyneladende sådan, når man bor udenfor lands lov og ret og måske er det ligemeget for dig, hvis du er på ferie. Her havde chefen i vores familie brug for netadgang og derfor var det en smule frustrerende, men eftersom vi kun var her til en enkelt overnatning, nåede det ikke at give søvnløse nætter.

Du vil sikkert også kunne lide