10

Så er det lige før…

Det skrider fremad med pakningen, men naturligvis skal der også findes tid til at nyde ind imellem. Haven er jo skøn en sommermorgen, som denne. Solen er fremme. Græsset er stadig vådt og der er lovning på en sommerdag i horisonten.

image Naboens Digitalis står stolt i solskinnet og bryster sig, af sine smukke farver. Den sniger sig ud fra haven og pynter nu ude på gangstien mellem vores huse også.

Lavendelhækken på gårdspladsen er næsten sprunget ud og den er stor og tæt i år, så der dufter forførende godt, når man kommer hjem. Jasminen blomstrer og sender sine dufte rundt i hele haven og der er smukt og frodigt i år. Mormor skal nok få 14 skønne dage hernede, når hun overtager matriklen og husdyrene i morgen tidligt.

Vi er som sagt godt på vej, hvad angår pakningen. Der mangler stadig noget, men vi har overblik og det er det vigtigste. Det vi husker er godt. Det vi glemmer, må vi købe. Bilen pakkes i morgen tidligt og når det er sket, kører vi.

Ud i den tætte ferietrafik skal vi. En af årets absolut mest tætpakkede fredage på det europæiske motorvejsnet venter os, men vi er fulde af fortrøstning. Vi håber det forløber uden de store problemer og vi er rustet til stau. Bilen ender med at være pakket med underholdning og drikkevarer, så selv lange køer ikke kan skræmme os.

Vi har diskuteret alternative ruter, smutveje, omveje og alt andet, som kunne lede os udenom de massive rækker af ferieklare bilister, der ligesom os, har travlt med at komme sydpå, for at nyde ferien i fulde drag. Vi gider ikke. Der er, for børnenes vedkommende, kendemærker undervejs, som åbenbart er meget betydningsfulde for dem. Der er ting på ruten, som vi SKAL passere, for ferien starter, som den skal.

Vi tager tålmodigheden med i bagagen og håber på det bedste. Vi har tid nok…

Du vil sikkert også kunne lide