22

Hyggelig eftermiddag afløser travl formiddag

Aldrig, aldrig nogensinde i mit voksenliv har jeg været så lidt juleforberedende, som denne december. Der er et par grankviste hist og pist. Der er appelsiner, clementiner og søde, saftige dadler.

Der er stearinlys fra morgen til aften, men der er ikke hjemmebag, julepynt allevegne, styr på gaverne, alenlange indkøbslister eller juletræ. Det hele kommer. I tide. Det er bare ikke sket endnu, for jeg arbejder intenst denne december, ligesom jeg har travlt på indersiden af hovedet og i hjertet. Jeg har så mange tanker og så mange mennesker, som har det knapt så nemt i min omgangskreds. Jeg har selv ting, som har martret og jeg sover ikke meget om natten, fordi det hele fylder alt for meget.

Julestemningen breder sig

Om lidt ankommer juleferien. To arbejdsdage endnu. Bagefter falder vi sammen herhjemme. Et øjeblik kun, for så skal der juleforberedes i en pokkers fart og det glæder vi os til at komme i gang med. Indtil det sker, navigerer vi i det kaos, der er vores hverdag og vi gør det glimragende, når vi selv skal sige det.

Julestemning

I dag faldt et par kampesten af mine skuldre. De tyngede mig ned, hvor der ikke var rart at være, men nu genvandt jeg nogle af de mistede kræfter og enegien, der skal til. Det gør godt. Jeg er klar til at bide skeer med de sidste dage, inden ferien sætter ind. Jeg vil bruge dem til ingenting andet, end det jeg har lyst til, for mit løfte til mig selv om at slappe af og lave lystbetonet og ikke andet, er ikke glemt. Det er blevet udfordret, men ikke glemt. Nu giver jeg den en skalle med den poncho, som vokser hele tiden.

Vinterponcho

Den hedder Ella og er fra Lene Holme Samsøes nyeste strikbog Suveræn Strik. Jeg bliver glad for den og den er klar lige om et øjeblik :-)

Du vil sikkert også kunne lide