6

Rigdom er også at have mulighed for at starte søndag i eget tempo

Søndag får chancen for at vise sig fra sin bedste side, da jeg vågner klokken seks. Solen skinner udenfor vinduet og jeg kan høre, at der er en solsort i nabolaget. Så bliver det altså ikke mere lovende, det forår.

Jeg rejser mig nødtvungen, for jeg har planer om at lade kroppen bestemme og den gider gerne, at jeg hviler ryggen lidt længere, men hjernen er gået i gang og jeg elsker egentlig også disse tidlige, stille morgenstunder.

Oppe kan jeg se, at haren har travlt ude på det, der engang var min græsplæne. Den lader sig ikke sådan skræmme og har åbenbart forelsket sig lidt i min have. Det gør bestemt ingenting, for jeg kan lide, at den besøger os. Oskar er fuldstændig ligeglad. Den er akkurat lige så velkommen, som ræven er. Der er ikke jagtinstinkt gemt i den hund. Han er kun god og mild. Han er tilgivet.

Efter morgenritualet fortsætter jeg ind til kaffemaskinen. Jeg brygger et kop kaffe, mens jeg tænder radioen og lader søndag indfinde sig. Så rører jeg en dej, der kan stå og hvile på køkkenbordet, til Oline engang står op. Søndagsboller. Uhm.

Morgenboller

Søndag er en af mine yndlinge. Den er altid velkommen, men kun fordi fredag og lørdag ikke varer evigt ;-)

Du vil sikkert også kunne lide