9

Bergerac

Félibrée er en Occitansk folkfestival, som løber af stabelen hvert år hernede i det sydfranske. Festivalen bliver afholdt i en lille by eller landsby i Périgord. Den første blev afholdt i 1903 i Mareuil sur Belle og i år var det altså Bergeracs tur.

Vi kom lige som festivalen var slut. Søndag var sidste dag og alle butikker havde haft længe åbent, så det var en stille by, vi kørte ind i går, men det passede fint med varmen og derfor det tempo, der var tilrådeligt.

Hele byen var stadig pyntet med festlige guirlander…

mandag 028

Byens kirke yder tårn til dekorationerne. Fra toppen spreder et festfyrværkeri af guirlander sig ud over en stor plads. Der bliver festet igennem, når der er Félibrée.

mandag 027

Bergerac, Dordogne, Frankrig

Vi skulle på Rue de la Résistance, for vi skulle i Sephora. Sådan var det bare. Også selvom Kenneth så helt træt ud, da vi sagde det. Vi lovede ham til gengæld, at han måtte drikke en fadøl på café, mens vi gik shop-amok. Sådan blev det.

Bagefter gik vi ned i den gamle bydel i retning af floden. Det er tydeligt at se, at byen stadig har en meget velbevaret bykerne fra middelalderen. Husene er smukke og stadig i brug, gyder og stræder er ind imellem så smalle, at min brede popo knapt kunne snige sig gennem og det hele oser af en svunden tid.

Bergerac, Dordogne mandag 074 mandag 072

Vi fandt et skønt torv, hvor vi kunne sidde under dekorationerne fra weekendens festival og spise en velfortjent frokost.

Kenneth spiste en salat med skinke, Foie Gras, meget and, lufttørret skinke, syltede æbler og en hel masse andet, som nær havde taget livet af en ellers dedikeret carnivor. Han måtte opgive halvvejs. Lone kunne overtage lidt. Resten efterlod de i spredt orden.

mandag 064  mandag 056

Det er virkelig en skøn, lille by med små åndehuller i form af caféer og restauranter, som byder indenfor med lækre frokostsalater, vin, kolde limonader og så var der heldigvis en lille vandpost, hvor jeg kunne få kølet håndled, for jeg var temmelig udfordret på varmefronten i går. Jeg var ikke den eneste.

mandag 053 mandag 051 mandag 050 mandag 049

Vi fandt også Monsieur Bergerac. Naturligvis. Han står faktisk mere end ét sted i byen, men her er han i al sin magt og vælde.

mandag 037

På vej til byen kom vi over kirketorvet igen og måtte lige beundre pynten et øjeblik.

mandag 035

Det er som et guirlanderegnvejr, men det kølede ikke som et, skal jeg hilse og sige.

Vi er meget glade for vores AirCon i Moderskibet. Meget glade.

Du vil sikkert også kunne lide