6

Morgenmad med kig til Dordognes smukke landskaber

Morgenmad i stilhed. Ikke det værste jeg ved og jeg kan sagtens vente på selskab, når udsigten er grøn og uendelig og lydtapetet er får, der bræger, høns der klukker og den lokale ko, der brøler. Måske på en malkning.

Dordogne, Frankrig

Jeg er blevet god til at spise morgenmad. Jeg giver den gas. Jeg spiser frugt, yoghurt og brød med ost. Jeg drikker frisk æblejuice og kaffe med varm mælk. Jeg strikker og jeg lytter til lydbog. Faktisk hygger jeg mig og er utrolig tilpas. Jeg kan bruge det her.

Når vi er lidt op ad formiddagen, kommer resten af husets beboere langsomt dryssende. Lone er den første og efter hende følger Kenneth. Rosinen er Oline, som sover længe og nyder, at hun kan gøre det. Alle får lov til at stå op i eget tempo. Det er jo blandt andet det en ferie handler om. Tilpas hastighed.

I går var vi i Bergerac. Det er en herlig by. Den kan du se lidt mere til på et senere tidspunkt, for nu skal jeg nemlig strikke, mens det stadig kun er 26 grader og fingrene vil.

Må du – og mor og Oskar, som passer hus og have derhjemme – få en herlig dansk sommerdag med temperaturer, der ikke kræver pool, svedopsamlende overskæg og skygge, men bare sådan er tilpas og rar :-)

Du vil sikkert også kunne lide