27

Grå Sommersky – en strik med hjem fra Dordogne

Det er måske ikke det mest oplagte at strikke uldtrøjer, når man sidder i tredive+ grader i Dordogne, men det var ikke desto mindre, hvad jeg gjorde. Jeg ville nemlig gerne have endnu en lille strik-cardigan, som den første Sommersky, jeg strikkede i forrige uge.

Denne skulle naturligvis være grå. Naturligvis …

lordag 057

Jeg prøvede at huske, hvad jeg havde gjort sidst. Alligevel ramte jeg mig selv i nakken med min dovenskab, for jeg havde jo ikke gidet skrive noget ned sidst. Det gik lige så godt, så jeg strikkede bare. Af sted gik det, så det måtte det så også bare denne gang.

Da jeg nåede til ærmerne, nåede jeg også til et kritisk punkt i garnbeholdningen. Faktisk var der nok ikke tilstrækkeligt med mohair, så hvad gør en rådvild. Jeg skrev til Kirsten og Lisette herhjemme, om de ville sende til mig. Det gjorde de.

lordag 059

Det tog omtrent en uge for garnet at ankomme og det gik kun med heldet som medspiller, for der var ingen husnumre på vores vej og for øvrigt heller ingen nøgle til postkassen. I stedet klistrede jeg en seddel på postkassen på bedste skraldefransk med besked om, at en pakke til mig, måtte smides i kassen til morgenbrødet, som stod udenfor hoveddøren.

Posten kom en morgen, hvor Kenneth og Lone alligevel var oppe på gårdspladsen. De fik udleveret pakken, men sedlen og mit skraldefransk havde posten ikke forstået en lyd af, så havde de ikke stået lige der, da hun ankom… ;-)

lordag 056

Jeg vovede det ene øje og vaskede den på uldprogrammet i en fremmed vaskemaskine. Den var lidt mere hårdhændet end min normalt er, men det gør ingenting. Den er blevet smuk, fin og lækker og den skal nok blive en af dem, jeg ender med at bruge flittigt.

Grå Sommersky

Fakta:

Opskrift: Grå Sommersky en strik af Liselotte Weller

Garn:  Blackhill Superfine Alpaca fra Garnudsalg i skøn forening med Blackhill Kid Mohair Silk.

Pind:  3½ – AddiClick hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 207 gram efter vask og inklusive knapper. Jeg har ikke vejet på fordelingen af kvaliteterne.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Strikket rundt på rundpind og siden klippet op. Jeg vil anstrenge mig for at prøve at få lavet en opskrift. Snart.

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide