9

Aalborg Kommune må fjerne byggeaffald fra stierne i Østerådalen

Måske kan du huske indlægget der startede det hele? Det om byggeaffald på stierne i Østerådalen. Måske husker du et af dem, der fulgte efter? Det, hvor jeg udtrykte min forundring over, at kommunen syntes, at det var en god idé bare at gemme byggeaffaldet under et lag stenmel.

Opmærksomhed fik det i hvert fald, da Aalborg Kommune valgte at udlægge byggeaffald i den fredede Østerådal her i Aalborg. Masser af opmærksomhed og med sikkerhed uønsket, for de skyndte sig allerede dagen efter de endte i tv, at gemme det hele under det omtalte lag stenmel. Jeg var i Ådalen, da de havde gang i deres feberredning eller i hvert fald troede, at de nåede at slette alle spor. De vil sikkert ikke være enige i min udlægning af den dag, men det var og er sådan, jeg ser det.

Byggeaffald på stierne i Østerådalen i august 2013

Toplag leveres til udlægning på stierne i Østerådalen, august 2013 for at skjule byggeaffald

Siden udviklede sagen sig både offentligt og i stilhed. I går aftes tonede chefen for Aalborg Kommunes entreprenørenhed, Hans Tophøj, frem på skærmen herhjemme. Nu skal alt byggeaffaldet graves af stierne og fjernes. Først skal de naturligvis fjerne alt det top-lag, de skyndte sig at udlægge dagen efter medierne for alvor tog livtag med sagen.

Man kan ærgre sig frygteligt over, at vi borgere nu skal betale prisen for entreprenørafdelingens åbenlyse trang til hurtigst muligt at dække over egne fejl. Hans Tophøj stod i august nede i Østerådalen og udtalte sig om byggeaffaldet. Han havde rig mulighed for ved selvsyn at konstatere, hvad byggeaffaldet bestod af. Alligevel insisterede han på, at det var i orden at fortsætte med at denne fremgangsmåde. I stedet for at stå ved det uheldige i at udlægge så lemfældigt renset byggeaffald i et af Aalborgs fredede naturområder, valgte han at dække fadæsen med et toplag, som skulle skjule afdelingens ligegyldighed.

Det lykkedes ikke. Nu bruger vi så af ressourcer, der allerede er skåret til benet, fordi Aalborg Kommunes entreprenørafdeling er arrogant og indbildt fejlfri. Nogen skulle skamme sig!

Østerådalen, Aalborg, hvor byggeaffald er udlagt som bund for stierne

Det glæder mig overordentligt, at der findes mennesker, som tager den slags ligegyldighed alvorligt og insisterer på, at fredede naturområder ikke skal have udlagt byggeaffald fuld af plastik, glasskår, kabler, søm og andet som bund for stier, der skal lede naturelskere gennem et skønt, smukt og varieret stykke natur midt i Aalborg.

Du vil sikkert også kunne lide