15

Fra Canon til SONY Nex 6

Jeg har i nogle uger været gift med et nyt, lille hverdagskamera. Et SONY Nex 6, som gerne skulle give mig en lidt højere foto-frekvens. Den har været for nedadgående i et stykke tid, fordi mit kamera har været for stort, tungt og uhandy til de hurtige hverdagsbilleder, som er dem, jeg tager flest af.

SONY Nex 6

Jeg knuselsker mit Canon spejlrefleks med lækkert objektiv, som kan tage billeder, så jeg mister pusten på de dage, hvor jeg er heldig. Jeg vil aldrig nogensinde opgive det, men jeg må erkende, at det ikke er verdens letteste og mest kompakte kamera. Det fylder. Det vejer. Det bliver valgt fra på den baggrund. Det er ærgerligt, for jeg finder stor fornøjelse ved at fotografere. Det har i mange år været en integreret del af min hverdag, så jeg savnede det, da jeg opdagede, at jeg ikke længere gjorde så meget i det, som jeg plejede.

Efter at have tænkt over det, gik det op for mig, at det handler om, at mit Canon inklusive mit yndlingsobjektiv (EFS 18-200) simpelthen var ved at blive for tungt for de slidte fingre, håndled, albuer og skuldre, der skulle bære og betjene. Det kan sagtens lade sig gøre, men impulsive hverdagsfotos var jeg begyndt at vælge fra. Det var der, forklaringen lå.

Kenneth ved, at jeg elsker at fotografere. Han og Oline har stor spas ud af, at jeg altid sakker bagud, fordi jeg lige må fotografere. Han ved, at det er noget, jeg virkelig holder af. Han er et af de mest gavmilde mennesker, jeg kender. Han er opmærksom og jeg elsker ham.

Da vi var i København, havde han en overraskelse til mig. Vi endte på Nørrebro, for han havde været på nettet og havde undersøgt mulighederne for et nyt, kompakt kamera, som kunne tåle af blive en hverdags-erstatning for mit DSLR. Han havde fundet et par muligheder og jeg endte altså med ovenstående.

Nyt kamera, SONY Nex 6

Kameraet vejer nærmest ingenting i forhold til mit Canon. Det er nemt at have med i tasken. Det fylder ingenting. Jeg har det med. Jeg får taget billeder. Jeg bruger det hele tiden.

Jeg skal også vænne mig. Jeg skal lade være med at være så frygtelig kritisk. Jeg skal give plads og være rummelig og fair, for faktisk tager kameraet utroligt gode billeder og der er ikke rigtigt noget at klage over ud over, at det ikke er mit Canon.

Jeg er stadig i gang med at vænne mig. Måske du har bemærket det på mine billeder. Måske har du ikke opdaget det. Jeg er i hvert fald bare glad for at opleve, at jeg nu igen tager hverdagsfotos og synes, at det pludselig igen er sjovt og ikke en overvindelse. Jeg elsker mit nye Nex 6 og jeg elsker Kenneth, som forærede mig fornyet glæde ved at tage billeder, hvor jeg kommer frem.

Måske jeg kan lokke ham med ud at lufte kameraet denne søndag. Det gider jeg nemlig godt :-)

Du vil sikkert også kunne lide