12

Amsterdam – lidt at sætte fra med på en grå tirsdag

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam er en stemningsfuld by. Vi har aldrig gæstet den i sommervarme, men jeg er sikker på, at charmen ikke er mindre, hvis solen skinner og temperaturen er til bare tæer og kaffe på kanten af kanalerne. Ikke desto mindre elsker jeg byen, når den står rå og bar med nøgne trækroner, blæst og ind imellem en byge eller to.

I år fik vi lige rigeligt med vand. Mere end rigeligt faktisk, men til gengæld fik vi skønne eftermiddage foran brændeovnen og med udsigt ind over by og havnebassiner, husbåde og Nemo. Der er intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Vi nåede en hel masse på de to dage, hvor vejret var så meget med os, at vi kunne være udenfor. I hvert fald delvist. Iført varmt tøj, fornuftige sko og regnslag, var vi klar til at tage livtag med byen.

Kenneth og jeg havde møder, besøg og andre forpligtelser, som krævede vores opmærksomhed, men turene på gåben gennem byens gader og langs kanalerne gav lejlighed til at drikke af den stemning, jeg aldrig bliver træt af. Jeg drømmer om engang at bo i Amsterdam. Drømme skal man have.

Du vil sikkert også kunne lide