21

Hiroshima Tulip og andet godt grej

Hiroshima Tulip

Det der med at have det rette værktøj til enhver lejlighed, er noget jeg virkelig sætter pris på. Også når det kommer til håndarbejde, hvor jeg nyder, at jeg har en bred vifte af muligheder, når jeg skal vælge strikkepind eller hæklenål.

At jeg allerede har et bredt udvalg, gør mig ikke mindre interesseret i at udvide maskinparken. Det er nok nogenlunde sådan, nogle mennesker har det med powertools eller gadgets af anden art. Vi må eje dem. Nu har jeg føjet nyt til samlingen. Endda nyt jeg havde forsvoret nogensinde skulle finde vej ind i mit skatkammer, for jeg ER bare en metal-pige, når det kommer til strikkepinde.

Hiroshima Tulip

Jeg var i hvert fald, til jeg mødte Hiroshima Tulip. Nu er jeg omvendt. Jeg har strikket ikke mindre end to lange jakker nu med den bambusrundpind nummer 6, jeg fik forærende på en messe for alt for lang tid siden. Det virker for mig. Mindre ondt, mere fordybelse og en nydelse er nogen af resultaterne af at forsigtigt forsøg på at indlemme dem i maskinparken. Jeg er overbevist og de kommer med i udvalget, når jeg næste gang skal vælge værktøj.

Jeg holder også meget af at hækle. Jeg hækler med Clovers ergonomiske hæklenåle og jeg er tilfreds med dem, men det afholdt mig nu ikke fra at forelske mig i Hiroshima Tulips udgave – også en hæklenål med ergonomisk greb og de ligger virkelig godt i hånden.

Hiroshima Tulip

Lige nu har jeg et smukt, lækkert og meget skønt sæt hæklenåle i test og foreløbig er vurderingen, at de får svært ved at forlade Tjørnevang igen. Nogensinde. De er gode, er de.

I min beskedne (som om…) værktøjskasse er:

En stor samling ADDI TURBO – allesammen bruges flittigt

Et ADDI CLICK BASIC sæt – flittigt brugt

Et ADDI CLICK LACE sær – flittigt brugt

En lille samling Hiya hiya – flittigt brugt

KnitPro i enhver tænkelig størrelse og udformning i metal – pensioneret

KnitPro i enhver tænkelig størrelse og udformning i træ – pensioneret

En stor samling billige, tilfældige rundpinde – meget sjældent i brug

ChiaoGoo Metal  Complete – flittigt brugt

ChiaoGoo Bambus Small – brugt ind imellem, når jeg trænger til modstand

Clover hæklenåle i alle størrelser – flittigt brugt

Diverse plastik- og metal hæklenåle med tyndt greb – meget sjældent motioneret

Jeg mangler ikke mere værktøj, men det betyder meget for min strikke- og hækle-glæde, at jeg har godt og velfungerende værktøj. Det handler om så små ting som overgange mellem wire og pinde, hvor bøjelige wirer er, hvor spidse strikkepinde er eller hvor glatte hæklenåle er. Det handler om, at det skal ligge helt rigtigt i hånden. Det skal glide. Det skal akkumulere glæde. Det gør alt mit værktøj og så er det ikke for meget, at ønske mere. Vel? ;-)

Du vil sikkert også kunne lide