5

Bodéga Issigeac

Bodéga Issigeac, Juli 2015

Vi var i Issigeac forleden aften. Det var tiden for Bodéga Issigeac, så selvfølgelig måtte vi ind og deltage. Musik, mad og drikkevarer under åben himmel er ingredienserne i en festaften, som har for vane at vare til langt ud på natten og vi var bestemt ikke alene om at ville feste. Allerede på den korte spadseretur fra parkeringen under træerne og op til byen mødte vi mange andre, som havde samme idé.

Det er byen, som står for arrangementet. De laver mad, sørger for underholdning og gør i det hele taget et stort arbejde for at trække gæster til. Jo flere gæster, jo bedre indtjening til byen, så det er en win-win-situation :-)

Issigeac er en lille og hyggelig by, hvis primære kerne stammer fra middelalderen. Flere huse stammer helt tilbage fra 12-/1300-tallet og byen har så ubetinget middalderstemning, når man bevæger sig gennem de små, krogede gader og ind gennem gyder så smalle, at man overraskes over, at de overhovedet findes.

Inde i en af dem var der fest. Et band spillede og alle, der kunne, sang med. Der var en helt særlig stemning og vi blev længe stående og lod glæden og fællesskabet lande indeni. Jeg filmede lidt, som du kan se :-)

http://issigeac-tourisme.com/project/bodega/

Nede på torvet mellem Palais des Eveques de Sarlat (Biskoppen af Sarlats palads) og Église St Félicien d’Issigeac var der boder med forskellige typer mad og adskillige steder, hvor der blev skænket fadøl, vin eller lemonade til de, som måtte mangle. Vi var mange, der samledes der.

Bodéga Issigeac, Juli 2015

Vi satte os på kanten af halvmuren, der omgiver Palais des Eveques de Sarlat. Her sad vi og nød musikken og stemningen, mens vi spiste mad og drak iskolde sodavand som supplement til den gode, lokale vin.

Da aften var ved at glide over i nat forlod vi festen. Vi havde et lille stykke vej, inden vi var hjemme, så det var passende at bryde op, men hyggeligt havde det virkelig været.

Bodéga Issigeac

I Dordogne er der stærke traditioner for landsby-fester og man inviterer gerne alle. I Issigeac er der f.eks. også Marché Nocturne hver torsdag klokken 19. Det foregår igen på torvet mellem kirke og palads og der sat borde og stole op og sædvanen tro, kan du her finde alt, du har brug for til dit aftenmåltid, som efterfølgende kan indtages i godt selskab med venner, du ikke har mødt endnu.

Jeg ved godt, hvad vi skal på torsdag :-)

Du vil sikkert også kunne lide