28

Et nyt strikke-år ligger dugfrisk og venter

Et nyt strikke-år ligger dugfrisk og venter på, at jeg fatter strikkepindene. Jeg vil så gerne og jeg gør det også. I små, afmålte portioner strikker jeg på forskellige, skønne projekter, men det forhindrer jo ikke, at jeg også drømmer og lægger små strikke-planer.

Et nyt strikke-år ligger dugfrisk og venter

Jeg har mange ønsker for strik og jeg har masser af idéer. Jeg flagrer fra idé til idé og fra projekt til projekt. Jeg springer på og springer af. Jeg mangler struktur og fokus og måske er det i virkeligheden en god idé at gå fra flyvske drømme til noget mere håndgribeligt. Jeg har derfor lavet lister med ønsker for 2017. Nedenfor kommer listen af cardigans, jeg gerne vil i gang med.

Man skal ikke være lunken, når det kommer til strik. Man skal ønske og sætte mål. Jeg når med sikkerhed ikke dem alle, men der er et bredt og varieret udvalg af strik på min ønskeliste for 2017 og mange af modellerne kommer fra Brooklyn Tweeds brede udvalg af smukke opskrifter. Jeg har en forkærlighed for de forholdsvis klassiske modeller, de tilbyder og ovenfor er derfor bare et beskedent udsnit af de opskrifter, mit strikkebibliotek indeholder.

  1. Bellows – en skøn, kort cardigan med hverdagspotentiale. Jeg vil nok vælge at strikke den i en rest Funky Chunky, jeg har stående på hylden eller måske Blackhill Højlandsuld Chunky sammen med en tråd Blackhill Silk Kid Mohair. Grå. Lige til højrebenet. Strikkes på pind 8.
  2. Corvid – En lang cardigan. Jeg har en på hver dag. Denne ville bare opsluges af hverdagens behov for noget, der er varmt og lækkert. Jeg ville umiddelbart strikke den i dobbelt Blackhill Højlanduld i farven Skifer. Dejlig anvendelig. Strikkes på pind 4½.
  3. Lander – utrolig flot og masser af udfordring for en strikker som mig, ville denne klart kræve, at jeg er virkelig tændt og har stamina, så det er ikke den, jeg vil starte umiddelbart. Den kræver et særligt humør og god tid for mig. Jeg ville strikke den i Blackhill Højlandsuld Chunky. Strikkes på pind 6½.
  4. Landfall – denne cardigan har fulgt mig i flere år. Jeg drømmer om den. Jeg vil så gerne, men hver gang synes noget andet altid at snige sig ind foran og overhale indenom, men jeg har ikke opgivet drømmen om Landfall strikket op i dobbelt Blackhill Højlandsuld i farven Antracit eller skifer. Strikkes på pind 4½.
  5. Stonehaven – jeg er allerede i gang. Et kæmpestort stykke strik at sidde med, men jeg er vild med, at den er så utraditionel i facon. Ikke nem at bruge, men så smuk, at jeg er ligeglad. Jeg strikker den i dobbelt højlanduld og en enkelt tråd tynd mohair fra gemmerne for lidt ekstra luksus. Strikkes på pind 6½.
  6. Channel – også denne har jeg i flere år haft på listen for cardigans, jeg gerne vil strikke. Den skal strikkes i dobbelt højlandsuld i farven Kardemomme, har jeg besluttet. Kommer tid, kommer råd, tænker jeg og forelskelsen er i hvert fald usvækket. Strikkes på pind 4½.

Jeg strikker lige nu på to store projekter og jeg er fristet til at starte et lille, let stykke strik, men har endnu ikke gjort det, fordi jeg – som noget nyt – vil prøve at indføre et forholdsvist monogamt strikke-år i et forsøg på at få lidt mere afsluttet, end det var tilfældet i 2016.

Jeg tænker, at det er et ambitiøst 2017 på cardigan-fronten, men jeg tænker heller ikke, at jeg skal nå alle igennem. Listen er ment som inspiration og en påmindelse om, at der er strik, jeg gerne vil lave. Når jeg løber tom for idéer, vil jeg kigge tilbage på listen her og måske blive inspireret til at starte på en af de smukke cardigans.

Jeg håber, at listen kan være med til at sikre færre fejlskud og i stedet resultere i flere ting, jeg bliver rigtig glad for. Jeg vil lave flere lister med ønsker for strik i 2017. De skal hjælpe mig til at huske, at jeg allerede har biblioteket fuld af smukke, skønne og inspirerende opskrifter på alverdens beklædning, jeg gerne vil eje og selv tror på, at jeg vil komme til at bruge flittigt.

I første omgang blev det til en gennemgang af cardigans – et beklædningsstykke jeg anvender stort set hver eneste dag året rundt. Sikke smukke eksempler på det, jeg har fundet her, hvis jeg selv skal sige det.

Hvad med dig? Kan du holde fokus, færdiggøre og laver du også lister eller er du, som jeg i bund og grund er, lidt impulsiv og anarkistisk og har du så planer om at fortsætte ad den sti eller …?

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide