16

Der er noget luksuriøst ved friskbagte boller

Der er noget luksuriøst ved friskbagte boller på en søndag, hvor alt er gråt. Lune boller med god ost. Kaffe i passende mængder. Livet er godt.

Der er noget luksuriøst ved friskbagte boller

Bollerne er der ingen opskrift på og det irriterer Oline, som ellers er ved at være frygtløs i et køkken. Hun vil gerne have en opskrift, så hun kan bage boller, men jeg plejer at sige, at hun kan tage tjansen med kagerne – så bager jeg brødet. Det bliver vist ikke ved med at gå.

Bagning

Der er noget luksuriøst ved friskbagte boller

Jeg har bagt brød i så mange år, at nogle af tingene bare er rygrads-styrede og sådan er det f.eks. med disse boller, som kan varieres i det uendelige, fordi det i grunden bare handler mest om, at de enten får lov til at hæve virkeligt længe eller æltes til gluten dannes og gør dem seje og ikke mindst velsmagende. Altså ingen opskrift, men håndelag. Den slags kan opøves.

Jeg holder af at variere dem, men har for længst opdaget, at familien egentlig mest er til den lyse med et drys af flagesalt. Den smager vidunderligt og klæder de fleste ting, man kan komme i tanke om at komme på den og derfor måtte jeg droppe den ølandshvede, jeg allerede havde fundet frem, da jeg i går blandede dejen. “Lyse og med salt”, lød ønsket og så blev det sådan. Friskbagte slår intet disse, så jeg forstår dem.

Der er noget luksuriøst ved friskbagte boller

Jeg drikker kaffe og nyder, at søndagen er stille. Jeg spiser bolle med ost og overvejer, om jeg skal ud af huset i dag, men min samvittighed byder mig vist at blive inde og få vasket lidt tøj, så vi kan være bekendt at gå på arbejde i ugen, der kommer.

På en grå, stille søndag er sådan set også i orden at bruge dagen langsomt og med små pauser med strik. Jeg vil motionere min Stonehaven lidt, selvom kræfterne næsten ikke rækker lige nu. Det er et kæmpestort stykke strik at sidde med, men smuk bliver den og jeg tænker hele tiden på, at jeg er reducerer i maskeantallet på hver anden pind. Det hjælper gevaldigt på stamina, at man kan fortælle sig selv den slags.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide