15

Udlængslen bliver mere og mere påtrængende

Det regner udenfor. Det øsregner. Ingen ophold, men bare silende regn. Det gør, at jeg ikke kom udenfor som planlagt. Det gør også, at en del af mine planer for længst er droppet til fordel for andre, som ikke kræver tørvejr. Jeg har måttet opgive …

 • at sætte de nyindkøbte Limelight i jorden
 • at montere de sidste vinduer i drivhuset, som ellers kun mangler to af dem.
 • at vaske kurven fuld af kjoler, som elsker at lufttørre udenfor.
 • at pudse nogle vinduer, der virkelig trænger.
 • at få samlet frø af stokroserne, fordi Annemette ønsker sig nogle
 • at få plantet nogle af de stueplanter om, der trænger
 • at lufte sengetøj
 • at leve livet ude, selvom kalenderen skriver august …

Udlængslen bliver mere og mere påtrængende

Udlængsel præger dagen, for jeg er i ferie-underskud og trænger i udtalt grad til sol, varme og udeliv. Den danske sommer har ikke været værd at skrive om, men der har været dage, hvor det har været muligt at opholde sig ude. Der har været aftener, hvor der kunne grilles og der har været eftermiddage så varme, at de kunne tilbringes ved stranden. Vi har bare ikke oplevet dem, for vi har ikke haft fri til at smide alt og bare nyde, når de sjældne dage dukkede op.

Sådan er vi sikkert mange, der har oplevet årets sommer. Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg længes efter ferie og jeg længes efter sol og varme.

Udlængslen bliver mere og mere påtrængende

En kombineret arbejds- og rekreations-ferie

Vi arbejder på at få frigjort nogle uger, så vi kan tage af sted og holde en kombineret arbejds- og rekreations-ferie, så vi kommer gennem efterår og vinter uden at bukke under for alverdens sygdomme og stress.

Dordogne, Provence eller Rivieraen

Jeg kigger selvfølgelig i retning af Dordogne, men også Provence eller Rivieraen, fordi det er nogle af de steder, vi kan være rimeligt sikre på byder på sol og varme, når vi får mulighed for at tage af sted og så ligger det godt i forhold til nogle af de aftaler, vi måske kan lave med nogle af vores leverandører.

Andet arbejde kræver ikke mere end en computer og internetadgang, så det kan klares, hvis bare vi sørger for at have de to præmisser i orden og på den måde kan varme dage blive en kombination af arbejde og afslapning og vi får samlet både tanker og kræfter undervejs.

Jeg er i virkeligheden mest stemt for Dordogne. Ude på landet. Alene. Bare os to og ingen naboer, men jeg tjekker det hele, for man skal holde sine muligheder åbne.

Et gensyn med Provence eller Rivieraen

Det er ved at være en del år siden, vi sidst har besøgt den del af Frankrig, så det kunne være rigtig dejligt med et gensyn.

Vi har efterhånden været rigtigt mange steder langs Den Franske Riviera og vi har også nydt mange ferier inde i baglandet, hvor verden bliver stille og livet leves i adstadigt tempo. Begge dele er hver for sig skønne, men jeg er åben for det meste, hvis det lykkes os at komme afsted. Jeg ønsker mig bare lidt sommer, som i varme, sol og sene aftener på en solopvarmet terrasse.

Duften af lavendel og rosmarin

Jeg husker stadig de første par år, vi kørte til Sydfrankrig. Vi boede i Cavalaire-sur-Mer og på et bestemt sted på ruten derned, rullede vi vinduerne ned og lod duften af lavendler, vild rosmarin og varm asfalt fylde bilen. Det var den dejligste duft i verden og vi vidste, at der lå uger foran os med skønne dage på små, øde strande, aftener nede i den stille by og verdens bedste muslinger indtaget nede ved havnen.

Tiden før Sydfrankrig blev allemandseje

Alt dette var før Cavalaire-sur-Mer blev kendt af flere end de få. I dag er den smurt ind i alt det, der kendetegner en rigtig turistfælde. Sådan er det meste af Den Franske Riviera, så det tager man med, hvis man vil have en bid af kagen.

Vi har aldrig været ved Den Franske Riviera eller i Provence på denne tid af året, men så er det vel på tide. Det samme kan siges om Dordogne. Det kunne vel også være på tide. Jeg gider i hvert fald godt. Meget godt. Uanset destination.

Udenfor siler regnen ned.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide

15 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Britt
  15. august 2017 at 00:01

  Fra en ægte frankofil, der elsker Cote d’Azur, også selvom der er (relativt) mange turister (dog færre end tidligere…), så er det bare det skønneste klima. Om sommeren – altid varmt, men sjældent for hedt, en skøn brise fra Mistralen, skønne dufte og lyde – og ikke at forglemme fantastisk mad og vin, som man altid finder i Frankrig, bare man ser sig lidt for. Vi har fundet et dejligt spot i Vallauris – lille by lige bag ved Cannes – tæt på det hele; kyst, byer, bagland, natur, udsigt… Og kombiner det så med nogle dage ved Dentellerne (de små bjerge tæt på Mont Ventoux). Kør i vin-, solsikke- og lavendelmarkerne med “cigallernes” sang som akkompagnement – dét er en lise for krop og sjæl. Kan anbefale et mindre hotel i Malaucene (Les Tilleuls) – ikke den mest prangende by… men tæt på skønne steder som Nyons, Vaison la Romaine, Gigondas… Jeg kunne blive ved… vi har netop nydt ialt tre uger i der sydfranske og man bliver bare inderligt glad og mættet af skønne indtryk (og god mad og vin). Håber I finder tiden til at komme afsted – og få et skud sol og varme før vinteren sætter ind.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   15. august 2017 at 16:33

   Jeg forstår sagtens din begejstring, Britt. Vi var i mange år fuldstændigt trofaste gæster i området, men nu har vi forelsket os i Dordogne. Alligevel drømmer jeg om det gode vejr, man (næsten) er sikker på nede ved Cote d’Azur :-)

 • Avatar
  Svar
  Maja
  14. august 2017 at 04:03

  Er lige netop nu hjemvendt fra 1 uge i Dordonge. Og må desværre melde at den uge vi var der var der kun 1 dag over 25 grader. Resten af dagene lå vi på 21 grader og mesten overskyet hele tiden.
  Men når det et sagt, så var der smukt. Virkelig smukt. Og skønt og stille. Lige hvad jeg havde brug for. Blev bare ikke så brun som håbet;)
  Så afsted med Jer. Og gerne til vores elskede Dordonge.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. august 2017 at 16:49

   Hvor var I mon henne dernede, Maja?

   • Avatar
    Svar
    Maja
    16. august 2017 at 09:32

    Vi boede på en Vingård imellem Thénac og Sigoulés. Ser i har bestemt jer for Sydkysten og Provence, lyder som super gode valgØnsker jer det bedste vejr, ro og nydelse

    • Liselotte
     Svar
     Liselotte
     16. august 2017 at 14:06

     Ja, det er jo stort set der, vi plejer at være, så måske valget her sent på sæsonen er godt, når vi ender i Provence. Jeg håber det :-)

     • Avatar
      Maja
      17. august 2017 at 08:29

      Det håber jeg virkelig for jer, for i fortjener det. God ferie:)

 • Avatar
  Svar
  ingridtunheim
  13. august 2017 at 20:27

  Om det er noen trøst så har det vært en elendig sommer i Sør-Norge også, spesielt på Vestlandet. Det regner og regner og regner og blåser. Ellers i Europa har det jo mange steder vært hetebølge, men kanskje blir det bedre fremover. Vi må ikke miste håpet. Uansett, lykke til med valg av reisemål.
  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. august 2017 at 16:54

   Tak Ingrid. Jeg tror, at vi må ned i europa for at finde lidt sensommer :-)

 • Avatar
  Svar
  Helvig Rasmussen
  13. august 2017 at 17:21

  Jeg håber virkelig det lykkes for jer at få lidt plads i kalenderen til at nyde hinanden og Frankrig :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. august 2017 at 16:54

   Vi håber det samme :-)

 • Avatar
  Svar
  Tina Nymann
  13. august 2017 at 11:49

  Skynd jer afsted – I fortjener det og I kan som du selv skriver sagtens arbejde dernede fra.
  Vi flyver frem og tilbage mellem Danmark og vores hus i Spanien ca. hver anden måned og vi arbejder også på vores PC’ere og iPads og det fungerer fint og giver os en mere afslappet hverdag fordi vi kan kombinere det med gåture og afslapning på en anden måde end herhjemme

 • Avatar
  Svar
  Janne Eriksen
  12. august 2017 at 20:52

  Kør for pokker – vi tog en forlænget barsel i ‘vores’ frankrig, for tre år siden. Det var ved Montpellier, det var 4 uger fra midten af september og det var magisk!
  Bedste hilsner fra en der lige er landet fra sydfransk sommer og allerede læbges!

  Janne

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   13. august 2017 at 10:40

   Vi kører – om alt går efter planen – og så ser vi, hvor vi ender. Jeg er stemt for Dordogne, fordi jeg gerne vil stilheden, men jeg savner også det gode vejr og solen, så … :-)

  Byd gerne ind