15

Udlængslen bliver mere og mere påtrængende

Det regner udenfor. Det øsregner. Ingen ophold, men bare silende regn. Det gør, at jeg ikke kom udenfor som planlagt. Det gør også, at en del af mine planer for længst er droppet til fordel for andre, som ikke kræver tørvejr. Jeg har måttet opgive …

  • at sætte de nyindkøbte Limelight i jorden
  • at montere de sidste vinduer i drivhuset, som ellers kun mangler to af dem.
  • at vaske kurven fuld af kjoler, som elsker at lufttørre udenfor.
  • at pudse nogle vinduer, der virkelig trænger.
  • at få samlet frø af stokroserne, fordi Annemette ønsker sig nogle
  • at få plantet nogle af de stueplanter om, der trænger
  • at lufte sengetøj
  • at leve livet ude, selvom kalenderen skriver august …

Udlængslen bliver mere og mere påtrængende

Udlængsel præger dagen, for jeg er i ferie-underskud og trænger i udtalt grad til sol, varme og udeliv. Den danske sommer har ikke været værd at skrive om, men der har været dage, hvor det har været muligt at opholde sig ude. Der har været aftener, hvor der kunne grilles og der har været eftermiddage så varme, at de kunne tilbringes ved stranden. Vi har bare ikke oplevet dem, for vi har ikke haft fri til at smide alt og bare nyde, når de sjældne dage dukkede op.

Sådan er vi sikkert mange, der har oplevet årets sommer. Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg længes efter ferie og jeg længes efter sol og varme.

Udlængslen bliver mere og mere påtrængende

En kombineret arbejds- og rekreations-ferie

Vi arbejder på at få frigjort nogle uger, så vi kan tage af sted og holde en kombineret arbejds- og rekreations-ferie, så vi kommer gennem efterår og vinter uden at bukke under for alverdens sygdomme og stress.

Dordogne, Provence eller Rivieraen

Jeg kigger selvfølgelig i retning af Dordogne, men også Provence eller Rivieraen, fordi det er nogle af de steder, vi kan være rimeligt sikre på byder på sol og varme, når vi får mulighed for at tage af sted og så ligger det godt i forhold til nogle af de aftaler, vi måske kan lave med nogle af vores leverandører.

Andet arbejde kræver ikke mere end en computer og internetadgang, så det kan klares, hvis bare vi sørger for at have de to præmisser i orden og på den måde kan varme dage blive en kombination af arbejde og afslapning og vi får samlet både tanker og kræfter undervejs.

Jeg er i virkeligheden mest stemt for Dordogne. Ude på landet. Alene. Bare os to og ingen naboer, men jeg tjekker det hele, for man skal holde sine muligheder åbne.

Et gensyn med Provence eller Rivieraen

Det er ved at være en del år siden, vi sidst har besøgt den del af Frankrig, så det kunne være rigtig dejligt med et gensyn.

Vi har efterhånden været rigtigt mange steder langs Den Franske Riviera og vi har også nydt mange ferier inde i baglandet, hvor verden bliver stille og livet leves i adstadigt tempo. Begge dele er hver for sig skønne, men jeg er åben for det meste, hvis det lykkes os at komme afsted. Jeg ønsker mig bare lidt sommer, som i varme, sol og sene aftener på en solopvarmet terrasse.

Duften af lavendel og rosmarin

Jeg husker stadig de første par år, vi kørte til Sydfrankrig. Vi boede i Cavalaire-sur-Mer og på et bestemt sted på ruten derned, rullede vi vinduerne ned og lod duften af lavendler, vild rosmarin og varm asfalt fylde bilen. Det var den dejligste duft i verden og vi vidste, at der lå uger foran os med skønne dage på små, øde strande, aftener nede i den stille by og verdens bedste muslinger indtaget nede ved havnen.

Tiden før Sydfrankrig blev allemandseje

Alt dette var før Cavalaire-sur-Mer blev kendt af flere end de få. I dag er den smurt ind i alt det, der kendetegner en rigtig turistfælde. Sådan er det meste af Den Franske Riviera, så det tager man med, hvis man vil have en bid af kagen.

Vi har aldrig været ved Den Franske Riviera eller i Provence på denne tid af året, men så er det vel på tide. Det samme kan siges om Dordogne. Det kunne vel også være på tide. Jeg gider i hvert fald godt. Meget godt. Uanset destination.

Udenfor siler regnen ned.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide