7

Sommerdage i juni

Vidunderlige, varme sommerdage. Sommerdage i juni. Dovne, lange sommeraftener. Lyse nætter. Der er ikke noget at klage over, når jeg skuer ud over de sidste mange uger.

Vi lever livet ude. Sådan skal det være, når chancen endelig byder sig. Vi samler lys og varme til de dage, hvor det igen er almindelig dansk sommer, mens vi glæder os over, at vi lige nu får lov til at opleve Danmark, når det er allerdejligst.

Vi griller. Vi spiser på terrassen i den varme aftensol. Vi drikker koldt vand, lidt rosé og masser af kaffe, for varmen forhindrer ikke indtag af den drik. Så får vi gæster.

Sommerdage i juni

Til weekenden ankommer Kenneths ældste bror; Jan og hans skønne Pia. Vi fortsætter det søde liv nu iblandet cocktails og rødvin, hjemmerørte mayonnaiser, store bøffer og endda en hjemmerørt tatar af oksemørbrad, som smager, så englene dåner og vingefjer drysser ned på hele terrassen.

Allersidst på aftenen trækker vi indenfor på Feddet, hvor vi dovner omtrent ind i søvnen.

På de tidlige morgener strikker jeg alene på terrassen. Jeg vander i drivhuset og snakker lidt med mine tomatplanter, mens jeg nyder mit eget selskab. Jeg ved, at lige om lidt får jeg selskab af de andre, så jeg kan sagtens nyde alene

Det er livet, der leves.

Vi bliver inde i skyggen fra den store parasol

Dagene bliver tilbragt i skyggen, fordi det er det eneste, vi kan holde ud. Jan og Kenneth bruger tid sammen på alverdens ting, men mest af alt på at planlægge og eksekvere aftenmenuerne, som er middage, der er de fineste restauranter værdige. Vi nyder forkælelsen, mens vi strikker, snakker og bare dovner på terrassen. Det er det gode liv, vi lever.

Jeg rydder op efter gårsdagens udskejelser

Om morgenen står jeg tidligt op og tager tjansen med køkkenet, for vi drysser i seng om aftenen uden tanke for morgendagen og jeg stort set laver ingenting i løbet af dagen, så det har altid været min tjans at rydde op efter gårsdagens udskejelser. Jeg er bedst alene, når jeg skal være praktisk og det tager mig kun et øjeblik.

Så starter vi forfra …

Søndag kører vi ud i sommerlandet. Vi runder blandt andet Blokhus og siden kører vi over Bjergets Vej hjem. Vi passerer Oxholm undervejs og drejer ind ad alle små veje, vi støder på. Vi skal have det hele med.

Vi slutter aftenen på Feddet. Varme sten under fødderne og en sommernat, der er så smuk, at vi næsten ikke nænner at kravle under silkedynerne gør, at vi kommer senere i seng, end vi måske burde, men vi hygger os.

Det er vigtigt at nyde livet hver dag, så det gør vi. Jeg håber, at du gør det samme.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide