19

Jeg er ikke en farverig person

Hvordan har du det med farver? Bruger du dem flittigt eller går du udenom dem? Er de farver du bruger friske og klare eller falder du altid for de dæmpede af slagsen? Ved du hvilke farver, der klæder netop dig?

Hvis du har læst med herinde i et stykke tid, ved du allerede, at jeg ikke er en farverig person. I hvert fald ikke hvad angår mit ydre. Jeg er afdæmpet og mest af alt sort, men jeg øver mig flittigt i disse år.

Der sniger sig små, mere eller mindre glade, farveklatter ind i garderoben i form af tørklæder, huer, vanter og handsker og nu endda noget af mit nye strik. Senest har jeg strikket en rød, en grøn og nu næsten en færdig, meget klar blå cardigan. I dag sidder jeg i den røde. Jeg er vild med den og jeg føler mig ikke forkert, når jeg bærer den. Jeg modtager komplimenter. Den klæder mig tilsyneladende og i grunden ved jeg det godt, men …

Jeg er ikke en farverig person

GRAFIK: Pantones Color of The Year; Living Coral

Min go-to-farve er sort

Min go-to-farve er sort, ligesom den er det for utroligt mange andre danskere. Vi er en nation klædt i sort. De få, der tør og gør i farver, lyser op i gadebilledet i en grad, så de skiller sig ud. Det er fint med mig. Jeg har ingen problemer med, at vi ikke alle er farverige.

Jeg er personlig lidt træt af, at jeg altid er sort med sort på, så for et års tid siden besluttede jeg, at jeg skulle udfordre mig selv med farver. Det er jeg i gang med, men det er ikke sådan, at jeg nu er i farver og aldrig sort. Jeg er altid i sort. Sort er min basis og min tryghed, men jeg øver mig i at lade den følge af små brudstykker af farve.

Jeg falder for de dæmpede farver

Jeg vælger ikke signalfarver. Jeg falder for de dæmpede farver. De er mine yndlinge, men jeg øver mig. Sidst er jeg i gang med en blå cardigan, der er rigtig blå. Klar blå. Ikke dæmpet blå, som ellers er min yndlings-farvefamilie. De dæmpede, støvede blå elsker jeg, men i denne omgang har jeg altså valgt en klar blå.

Det hjælper på den farveforkrækkelse. Jeg bliver hele tiden bedre til at bruge farverne. Jeg gør en aktiv indsats. Jeg bliver hele tiden klogere på, hvad jeg kan bære og være glad for at bære. Jeg ved f.eks. godt, at de fleste røde og orange nuancer klæder mig. Jeg bruger normalt aldrig rødt eller orange. Det er derfor, jeg har valgt at strikke en rød cardigan. Jeg skubber mig langsomt ud i farver. Lidt farver. Jeg bliver aldrig meget farverig, men jeg gi’r den en skalle.

Farvetesten alle, med undtagelse af mig, tog

Jeg husker stadig den farvetest, man kunne få lavet. Man fik udleveret en vifte af farveprøver, man altid skulle have på sig, så man kunne finde de nuancer, der klædte bedst. Man fik idéer til makeup, tøjstil og allervigtigst de farver, der ville fremhæve og fortrylle. Man var forår, sommer, efterår eller vinter og skulle vælge farver efter det.

Jeg har tolket utallige af de kurser. Jeg havde til sidst en fornemmelse af, at alle andre end jeg havde deltaget i sådan et kursus, men i virkeligheden ville det også være spildt på mig. Jeg lader mig ikke diktere – heller ikke af egne farver ;-)

Jeg holder af ro. Det gælder også for farver

Jeg er bedst tilpas i rolige omgivelser. Jeg elsker farver og jeg har altid beskæftiget mig professionelt med farver, men personligt foretrækker jeg altså de dæmpede af slagsen.

Det bliver ikke mig, der iklæder mig Pantones Living Coral denne sommer. Jeg vil i stedet bestræbe mig på at genetablere en blå garderobe som supplement til min sorte. Sådan en, hvor mælkedrengestriber og lyse blå nuancer får lov til at spille op mod eller med den sorte farve, der vist for altid er og bliver min go-to-farve.

Hvilken er din go-to-farve?

Du vil sikkert også kunne lide

19 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Hella
  24. marts 2019 at 05:57

  Sidder og nyder solopgang med strikketøj, på pindene er cardigan til min veninde i en farve jeg ikke selv kan gå i….nyder at få lov til at strikke i andre farver og at strikke til en jeg holder af.
  Jeg er til farver, kan tage færre stærke farver som gul og græsgrøn med alderen. Alt er blevet lettere efter at jeg har accepteret basisfarver, min vigtigste er gråblå, det betyder at jeg kan pakke en velfungerende garderobe på ingen tid.
  Absolutte yndlingsfarve er turkis, men koral, lyseblå, klar rød står også højt på listen. Yndlingsgarn er det nistrede højlandsgarn som er levende og med farvespil.

 • Avatar
  Svar
  Marianne
  20. marts 2019 at 19:01

  Hej Liselotte.
  SAVNER at høre til dine skriverier:)

 • Avatar
  Svar
  Anne
  15. marts 2019 at 21:52

  Min garderobe er med flere farver end sort. Især om sommeren kommer der både koral, klar grøn, sol gul og hvidt. Eller tyrkis og lilla. Gerne i form af Libertyprint i bluser. Men jeg har mange sorte jeans, strømpebukser og tunikaer her om vinteren. God weekend.

 • Avatar
  Svar
  Helle
  15. marts 2019 at 16:06

  Jeg elsker farver. Halvdelen af min fornøjelse ved at strikke er, at lege med farver; man kunne måske ligefrem påstå, at det er farverne, der typisk trækker og motiverer. Jeg er den, der finder fem nøgler garn i hver sin farve og ikke rigtigt har nogen plan med, hvordan jeg skal strikke dem sammen. Striber bliver lidt fantasiløst i længden.
  Jeg kan blive meget optaget af en bestemt farve eller farve-kombinationer. For en tid var det alle nuancer af rødt, siden den famøse grellow og lige for tiden er der noget med dyb blå og okker/cognac. Med nogle få undtagelser larmer mine farver ikke, synes jeg. De skal helst være lidt knækkede. Jeg kan fortabe mig i alle farvenuancerne i et nøgle J&S – og når jeg bliver stor, vil jeg være Marie Wallin!

 • Avatar
  Svar
  Ellen Mosekjær
  15. marts 2019 at 15:48

  Jeg har brugt farver indimellem, men følt mig godt tilpas og på sikker grund i sort. Men så passerer man de 60 og sort er pludselig en voldsom farve til ansigtet. Derfor er jeg nu med på den dæmpede farvepalat.
  Forresten en skøn måde du præsenterer farverne på.
  God weekend derude..

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  15. marts 2019 at 14:47

  Jeg kan da konstatere, at verden slet ikke er lige så kedelig, som mig, så hvor er det dejligt at læse om alle jeres farver – selvom jeg også har sjælevenner herinde, ser jeg ;-)

 • Avatar
  Svar
  conny
  15. marts 2019 at 12:17

  Hen over årene har jeg haft det sådan, at jeg er gået ind i butikken for at finde en blomstret kjole – og er kommet ud med en sort. Jeg er blevet bedre til at finde noget med farver på, men er ikke god til at selv at se, hvad der lige klæder mig. Men diverse nuancer af lyserød/pink og lilla er jeg ret vild med. Og man ser vel generelt bedre ud, hvis man føler sig godt tilpas i tøjet.
  God weekend.

 • Avatar
  Svar
  Helle
  15. marts 2019 at 08:51

  Blå og lilla er mine yndlingsfarver, jeg går aldrig i gråt, sort eller beige, jeg synes, det er så trist, når man går på gaden, og langt de fleste går i sort eller beige. Når man ser billeder fra Indien, er det altid de mange flotte farver, der fanger blikket og fascinerer så mange, ser man så fotos af de indiske politikere etc., går de også alle i beige/gråt/brunt. Det er som om, man ikke er helt seriøs, hvis man går i farver. Det er ikke ment personligt, bare en betragtning af verden generelt.

 • Avatar
  Svar
  FiftyFabulous.dk
  15. marts 2019 at 08:14

  Sjovt nok køber jeg stort set kun sort og hvidt – men strikker mest i farver. Måske fordi detaljerne forsvinder i det sorte?

 • Avatar
  Svar
  diana rose
  15. marts 2019 at 01:21

  Kære Liselotte.
  Limegrøn er min ubetingede ynglings på farvepaletten i tøj og smykker, og sort bruger jeg kun – og nødigt – hvis ikke en ting fås i andre farver. Men ellers er jeg til pink, rosa, de fleste blå nuancer – ikke gult, selvom jeg har bestilt en bluse af slagsen, om end den ikke passer til mit tandkød, bliver det jo FARVEN, her i foråret og jeg har nok noget julepynt i form af smykker, der “kan tage den grimme smag”. Det skal i hvert fald prøves.
  Jeg syntes også du skulle “springe ud” i flere farver – prøv dig frem. Du har jo hele farvepaletten indenfor rækkevidde, og jeg glæder mig til at se resultatet. God arbejdslyst fra Diana

 • Avatar
  Svar
  Trine F
  14. marts 2019 at 22:36

  Jeg var en af dem der fik lavet den der farvevifte, og farverne sidder på rygraden i dag. Mine to go farver har altid været lyserød/pink og coral, også inden farveviften.
  Jeg øver mig i at bruge sort og det går virkelig ikke godt. Jeg føler mig ikke tilpas i sort.

 • Avatar
  Svar
  Dana Watsham
  14. marts 2019 at 17:46

  Min garderobe har i mange år bestået af sort og rødt, med en enkelt lille pang! for at variere.
  Der har sneget sig mere blåt ind de seneste år, men grundstammen er og bliver sort/rød. Kom ikke med grønt, så ligner jeg æblegrød.
  Pasteller er ikke min smag. Pasteller er “undskyld jeg er her”.

 • Avatar
  Svar
  Inger
  14. marts 2019 at 17:26

  Jeg er vild med alle farver men bare ikke til mig jeg er til havfarver, og grå,alle nuancer og SORT til hver en tid…….og så er der jo lige de lilla ❤️

 • Avatar
  Svar
  Tine
  14. marts 2019 at 17:22

  Jeg har sort og lysegråt som hovedfarve i min garderobe, for sorte sko og sokker eller lange sorte støvler sat sammen med sorte leggins og sort T-shirt er en god bund til en skrigende gul kjole med orange mønster som den jeg havde på i går eller den leopardmønstret nederdel samt lysebrun cardigan jeg har på i dag.

  Jeg elsker lyseblåt, turkis, limegrøn samt gul og de to sidste skal helst være i den næsten selvlysende neonudgave, for hvorfor skal det hele være så kedeligt ?

 • Avatar
  Svar
  Mette Bech
  14. marts 2019 at 17:05

  “If it’s not black – put it back” må være mig motto, men jeg er faktisk også glad for gul og har overrasket mig selv med en karrygul frakke i år, som jeg selv synes er topfed til det sorte :)

  Efter jeg blev gråhåret er det blevet svært med farver og aner ikke hvad der klæder mig.

 • Avatar
  Svar
  Sole
  14. marts 2019 at 16:46

  Hehehehe, jeg sad altså og smågrinede, da jeg lige først så overskriften, Liselotte ;-) Og så siger jeg ikke mere om det! Elsker selv rød og orange.. og Gollum!! MEN sort og gråt er også en stor del af min garderobe, som i øvrigt er ved at blive skiftet ud lidt efter lidt – det er vist nødvendigt, det meste hænger i laser. Og der sniger sig jævnligt lidt mere rødt og orange ind. Og en enkelt grøn!

 • Avatar
  Svar
  Marianne
  14. marts 2019 at 16:24

  Altså jeg er efter år. Gyldne farver fordi jej er rødlig:)
  Og jeg vender heeeele tiden tilbage eller frem til de farver. Bla grøn.

  Men mht indretning der er det forskelligt

  Det er meget i hvad jeg føler for lige her og nu og hvad min man også føler for

 • Avatar
  Svar
  venterpaavin
  14. marts 2019 at 15:55

  Min indretning har smæk på, men mit tøj er blevet mere dæmpet med årene. Tilgengæld er mit ordvalg tiltider jævnt farverigt, selvom jeg forsøger at mønstre et nogenlunde artigt sprog på job :p

  A

 • Avatar
  Svar
  Lone Muchow
  14. marts 2019 at 15:49

  elsker lime grønt og karry gult og den nye koral , kan også godt lide sort men der skal altid en eller anden pang farve med.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)