1

Så lange, at de næsten ikke finder en ende

Så lange, at de næsten ikke finder en ende

Nogen dage er bare så lange, at de næsten ikke finder en ende. Sådan var mandag for mit vedkommende, men jeg nåede da hjem – og hjem er jo sommerhuset i disse måneder – og i stedet for at sætte mig ned, trængte jeg til at bruge hænderne og gøre noget.

Jeg strikkede ikke. Jeg tegnede ikke. Jeg greb i stedet alle de blåbær, jeg havde stående og blandede dem i en hurtig og nem dej, jeg ofte bruger, hvis jeg har frugt eller bær, der skal anvendes i en fart og resultatet gerne må blive comfort-food af en slags.

Jeg er ikke den store kagespiser

Jeg er ikke den, der spiser mest kage og slet ikke i GARNUDSALG, hvor vi har mere end én kage-elsker. Det vækker altid lykke med kage der, så selvfølgelig skulle de have blåbærkage i går og sådan blev det.

Min smukke skål

Jeg har jo forsøgt at både møblere og udstyre sommerhuset med en blanding af gammelt og nyt og det er lykkedes helt, som jeg havde forestillet mig.

Der mangler stadig et par småting. Det opdager vi pludselig, når vi står og mangler f.eks. en kagerulle – jeg klarede mig for øvrigt ganske udmærket med en flaske – eller en brødkurv, en dåseåbner eller lignende. På min telefon er en liste, hvor jeg noterer de småting, for jeg elsker at tage på loppe-ture heroppe og så er det godt at kunne frekventere den, inden jeg forkøber mig i gamle keramikvaser, små borde og slidte kurve.

På den måde er jeg blevet to skåle rigere. Et stort bagefad i keramik og denne gyldne skål med brugsspor, der bare gør den endnu finere i mine øjne.

Gyldne toner

Jeg har en ting med de gyldne farver for øjeblikket. Det overraskede mig, da jeg gik i gang med at finde idé-forlægget til indretningen i sommerhuset. Tænk at have sådan et, men det var en del af forventningens glæde, da vi stadig ventede på at blive så klar, at vi kunne tage stedet i brug. Jeg kunne bruge timer på at drømme om, hvordan huset skulle se ud, så vi trivedes i det.

Farverne var en del af det og blå skulle med sikkerhed være her, men ikke alene, så der sneg sig gyldne krydderi-toner ind allevegne. De sidst ankomne er de to fyrfads-stager fra Morsø. Farven er helt igennem fantastisk og jeg kan slet ikke blive træt af at beundre dem i aftenmørket, når de står og spreder gyldent lys.

Kagen faldt i god jord

Blåbærkagen faldt på et tørt sted. Det meste forsvandt i går og jeg er sikker på, at resten forsvinder i dag.

Lidt kage er godt sidst på eftermiddagen, hvor energien er for nedadgående. Mon ikke jeg får en tom bageform med hjem i morgen? Jeg tror det og det er godt.

Tørvejr er tørrevejr

I dag står den på tøjvask. En marathon. Der loves tørvejr, så der skal vaskes igennem. Det er den første dag med tørvejr i mange dage. Vasketøjskurven er ved at sprænges, så vi trænger vist til rent, så sådan bliver det.

Tøjvask og rengøring. Vi skal være klar til feriegæster, der ankommer om få dage. Det glæder vi os til. Vi håber på bedre vejr, så vi kan hygge med udeliv, men der er ingen garantier i Danmark, har vi endnu en gang konstateret. Så er det godt, at sommerhuset også fungerer til indeliv og hygge med stearinlys, brændeovn, brætspil og masser af snak. Vi skal nok være klar.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide