50

Bærkage

I morges lå der i min mail en herlig hilsen, med en vedhæftet opskrift på en bærkage, som lød både nem og lækker, så når der alligevel stod friske jordbær i køleskabet, var der ikke langt fra tanke til handling. Resten af familien ville have godt af lidt sødt, inden vi sendte Thomy og Gitte retur til Sjælland.

Siw fortalte, at kagen er fundet i et blad og hun syntes den blev rigtig god, da hun bagte den i går. Jeg må give hende ret – den smager rigtigt dejligt. Den blev rørt sammen, mens de andre forberedte brunch og er lige spist lun, med kaffe og grin ved siden af. Det var slet ikke ringe.

Jordbærkage

Bærkage:

200 g blødt smør (som sædvanligt smelter jeg det)
3 dl. sukker, ca. 250 g
4 æg str. M
1 dl mælk
4½ dl hvedemel, ca. 275 g
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2-4 dl friske bær, evt. en frossen blanding
flormelis til pynt
1 stk 30×20 cm bradepande

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og rør det i dejen skiftevis med mælken. Smør bradepanden, eller (som os dovne) brug bagepapir.

Fordel dejen i bunden og drys bærrene ud over. Hvis du bruger jordbær, som jeg gjorde, skæres de i skiver først. Der må gerne være mange bær, så drys helt tæt – de forsvinder ned i kagen, når den bliver bagt.

Bag kagen midt i en 175 grader varm ovn i ca. 35 min. alt efter tykkelse.

Når kagen er kølet af drysses med rigeligt flormelis.

Kagen kan bages hele året og om sommeren kan bruges friske bær – jordbær, hindbær, blåbær, brombær, solbær, ribs og garanteret også rabarber – og om vinteren hvad man har i fryseren.

Nu er familien sendt afsted ud på de forhåbentlig søndagstille motorveje og jeg vil vende snuden mod haven, hvor der er det mest vidunderlige vejr. Jeg mangler fortsat at finde plads til nogle kniplingsblomster.

Du vil sikkert også kunne lide